Robin Johansen oppdaget brann i svenske «Farmen»:

Norske Robin i flammedrama på svenske «Farmen»

- Flaks at vi alle er i live, sier reality-deltakeren.

- KUNNE BLITT KATASTROFALT: Robin Johansen (t.v.) beskriver en svært dramatisk situasjon, da det plutselig begynte å brenne under innspillingen av svenske «Farmen». Foto: TV4
- KUNNE BLITT KATASTROFALT: Robin Johansen (t.v.) beskriver en svært dramatisk situasjon, da det plutselig begynte å brenne under innspillingen av svenske «Farmen». Foto: TV4 Vis mer
Publisert

(Se og Hør): Det var bare flaks at Robin Johansen (30) fra Trondheim merket brannen som fant sted under innspillingen av svenske «Farmen».

Johansen, som er en av deltakerne i realityprogrammet, befant seg nemlig midt i flammedramaet, som vises på tv i Sverige torsdag. Trolig reddet han livet til flere av de andre «bøndene».​​

Det var Adressa som først omtalte saken i Norge.

- Det var helt tilfeldig at jeg våknet på natta. Jeg satte meg opp i senga og hørte noen lyder som jeg ikke kunne gjenkjenne. Jeg gikk på utsiden av huset og ser at det brenner øverst på taket og på soverommet til en annen deltaker, sier han til Se og Hør, og fortsetter:

- Da forstår jeg at det er akutt; at det er snakk om liv og at hvert sekund teller.

- Det gikk fort

Johansen, som har bodd i Sverige i fem år, forklarer at han spurtet inn i huset og ropte med høy stemme til de andre deltakerne at det hadde oppstått en brann. I andre etasje sov en meddeltaker rett ved flammene, forklarer han.

- Han ligger og sover, flammene er en halvmeter unna. Hvis det ikke hadde brent seg et hull i taket, så kunne han ha dødd av røykforgiftning, mener han.

ENDTE GODT: Robin Johansen sammen programleder for «Farmen» i Sverige, Paolo Roberto. Foto: TV4
ENDTE GODT: Robin Johansen sammen programleder for «Farmen» i Sverige, Paolo Roberto. Foto: TV4 Vis mer

Johansen jobber til vanlig offshore, og har gjennom arbeidsplassen ofte deltatt på sikkerhets- og beredskapskurs. Det kom til nytte denne gangen.

- Vi er trent for å takle slike situasjoner. Alt gikk på automatikk, alle sanser skjerpet seg. Det gikk over veldig fort - og det gikk bra.

- Hva tror du hadde skjedd om du hadde sovet videre?

- Da hadde ikke du og jeg hatt denne samtalen i dag. Det var snakk om minutter.​

I LYS LUE: Det var dramatiske scener som utspilte seg da flammene tok tak på svenske «Farmen». Foto: TV4
I LYS LUE: Det var dramatiske scener som utspilte seg da flammene tok tak på svenske «Farmen». Foto: TV4 Vis mer

- Flaks at vi er i live

Johansen har ikke blitt påvirket i stor grad av brannen i ettertid.

- Jeg har ikke tenkt spesielt mye på det, bortsett fra når jeg har sett bilder og filmklipp av det. Da skjønner jeg hvor nærme man var en katastrofe. Det var absolutt ikke mye igjen av det huset, sier han.

- Brannen kunne ha krevd livene våre. Det er ren og skjær flaks at vi tre er i live i dag.

- De verste dagene i mitt liv

Det brant riktignok ikke på selve «Farmen»-gården. I Sverige er programmet nemlig bygget opp litt annerledes.

Deltakerne som ryker ut, samles på et eget gårdsbruk, før «bøndene» etter hvert kan konkurrere om å komme inn på gården igjen. Dette vises i et eget program, kalt «Torpet».

Robin Johansen røk ut av «Farmen» i første duell, og han ble derfor den første som ble sendt på «Torpet». Der tilbrakte han en hel uke alene.

- Det var tøft psykisk. Jeg hadde noen av de verste dagene i mitt liv der, det var helt forferdelig. Du er helt alene, du har en familie hjemme og du spiser bare grønnsaker.

- Jeg er glad for at jeg meldte meg på «Farmen», men jeg kommer aldri til å gjøre det igjen.

- Hvordan gikk det med svensken din underveis?

- Jeg snakker svorsk, så det holder. Jeg synes det er rart å snakke svensk, men de andre deltakerne forstår ikke norsk, så det ble veldig gebrokkent, sier han lattermildt.

Brannårsaken

TV 2 har vært i kontakt med Anders Edholm, som er presseansvarlig for «Farmen» i TV4. Overfor kanalen forklarer han at det var en oljelampe som forårsaket brannen.

- En deltaker hadde plassert oljelampa for nærme taket da han gikk og la seg. Det gikk veldig fort, så hele taket ble overtent.

- Etter brannen fikk de tre deltakerne hvile ut i et hus der produksjonen holdt til, etter mange samtaler og mange klemmer. Seinere ble de fraktet til et annet torp før finalen, sier Edholm til TV 2.

LES OGSÅ: Røper ukjent drama etter «Farmen»-exit

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer