COVER-GIRL: Triana Iglesias ble i fjor den tredje norske jenta noensinne som har fått æren å å pryde coveret på en internasjonal Playboy-publikasjon. Foto: Faksimile
COVER-GIRL: Triana Iglesias ble i fjor den tredje norske jenta noensinne som har fått æren å å pryde coveret på en internasjonal Playboy-publikasjon. Foto: FaksimileVis mer

Norske playmates i 45 år

Lene Alexandra kan bli den siste i en lang rekke norske playmates. Blir hun den beste?

SEHER.NO: Fredag meldte Se og Hør at glamourmodellen Lene Alexandra Øien (25) har sagt ja til å stille opp i Playboy, og at hun kan dukke opp i det legendariske mannebladet allerede om kort tid.

Om alt går på skinner kan Lene Alexandra – som den siste tiden har nytt suksess over hele verden med singelen og videoen "My Boobs are OK" – bli den syvende norske playmate-en i løpet av de siste 45 årene.

Først ute var Kari Knudsen (februar 1962). Så fulgte Unne Terjesen (juli 1962), Britt Fredriksen (juni 1968), Liv Lindeland (januar 1971), Ingeborg Sørensen (mars 1975) og Lillian Müller (august 1975). Sistnevnet var sågar Playmate Of The Year i 1976.

Du kan se de frekke bildene av samtlige norske playmates HER! (Søk på navn i søkefeltet!)

I nyere tid er det Lene Alexandras glamour-kollega Triana Iglesias (25) som har gjort seg mest bemerket i Playboy-sammenheng. Triana var såkalt ”Playboy cyber playmate”   (ekstern lenke) i mars 2006.

Triane ble også den tredje norske jenta gjennom tidene som har kommet på forsiden av en internasjonale Playboy-publikasjon da hun frontet magasinets undertøysspesial for juni/juli 2006. Bare Lillian Müller og Liv Lindeland har oppnådd cover girl-status hos Playboy-sjef Hugh Hefner (81) tidligere.

Nylig ble det rapportert at Triana nylig var i Los Angeles for å ta enda flere bilder for Playboy.

Også manneblad-konkurrenten Penthouse har vært glad i norske jenter.

Mest kjent er kanskje Bond-piken Julie Ege (nå 64) som i mai 1967 prydet forsiden av Penthouse Magazine under tittelen: «The nudest Miss Norway». Ege figurerte også i Playboy tre år senere, men ikke som playmate.

På nittitallet fikk en ny norsk kvinne æren av å være ”Penthouse Pet”. Den gang var det Ski-jenta Linda Johansen som fikk sjansen. Også hun fikk lov å pryde forsiden av det tradisjonsrike mannebladet.

Hvem er den beste norske Playboy Playmate eller Penthouse Pet gjennom tidene? Bli med i avstemningen til høyre! (AVSLUTTET)