Halloween:

Norske Karolina (21) vekker oppsikt verden rundt

Flere millioner lar seg inspirere av de skrekkinngytende sminkevideoene.

INSPIRERER: Videoene til den norske bloggerne Karolina Maria Griciute (21) er sett nesten 12 millioner ganger. Nå lever hun av å sminke seg foran kameraet. Video med tillatelse fra Youtube/Karolina Maria Vis mer

(Se og Hør): Det nærmer seg halloween, og mange lurer kanskje på hvordan de skal kle seg ut for å kunne skremme flest mulig, imponere mest på fest eller for å ta de kuleste bildene.

På tross av at det er en relativt ny tradisjon for nordmenn å kle seg ut den 31. oktober, brukes det årlig tusenvis av kroner på kostymer og tilbehør.

En som derimot har funnet en billigere løsning, som muligens er mer tidkrevende, er den norske bloggeren Karolina Maria Griciute (21).

Se video øverst i saken.

Fra øya Vigra utenfor Ålesund har hun klart å nå ut til flere millioner mennesker med sine sminkevideoer med halloween-inspirerte looks.

- Wow-faktor

- Ofte er det ganske «last minute» hva jeg ender opp med å lage. Jeg er ikke utdannet innenfor det her, men har alltid vært kreativ. Det er ikke så vanskelig som det ser ut som, sier 21-åringen til Dagbladet.

Hvordan lager man et kunstig sår i ansiktet? Det kan hun. En blyant stikkende gjennom nesa? Null problem. En gjensydd munn med blod rennende ut av den? Det har 4,1 millioner mennesker fått svaret på.

ROTTEN MOUTH with larvae ❤️ What are you going to do for Halloween? 🔪

Et innlegg delt av MAKEUP BY KAROLINA MARIA 📽 (@karolinagriciute)

Videoene hennes er totalt sett nesten 12 millioner ganger på Youtube, og på Instagram følges hun av en halv million mennesker.

Bare siden oktober startet har hun fått over 100 000 nye følgere, et tydelig tegn på at Ålesund-jenta treffer mange med sine halloween-pregede ansikt.

- Det er alltid det jeg får mest respons på. Jeg tror det handler litt om den wow-faktoren, at folk ikke helt vet hvor mye som faktisk er mulig med ting de har liggende i skuffen, forteller hun til Dagbladet.

Samfunnsansvar

På samme tid i fjor ble Griciute verdenskjent da hun lagde en video med tittelen «The Pressure to be Perfect» som gikk viralt. Her tok den da 20 år gamle jenta et oppgjør med skjønnhetstyranniet i samfunnet, ved å sminke seg som en nyoperert jente med framhevede lepper, fiksa nese og kjeve.

Prosjektet er også omtalt av flere utenlandske medier, deriblant britiske Daily Mail, nederlandske Metro og amerikanske Meek Voices, etter at lokalavisahennes først plukket det opp.

- Den videoen sørget jo for at jeg fikk drive med hobbyen min på fulltidsbasis. Jeg fikk utrolig mye forskjellig respons på videoen, og får fortsatt flere kommentarer og delinger på den. Tilbakemeldingene var miksa, men jeg synes det er greit at folk er uenige med standpunktet som blir tatt, forteller hun til Dagbladet.

Selv om det ble mye oppmerksomhet, forteller hun at hverdagen har holdt seg ganske ordinær.

- Jeg bor på en liten øy med en matbutikk, så alle kjenner meg liksom allerede. Om jeg er i Oslo hender det jeg blir stoppet av folk som vil ha bilde. Det er litt uvant, men veldig gøy.

- Ser du på deg selv som et forbilde?

- Jeg er fortsatt meg selv og prøver å ikke forandre meg, sånn at jeg kan være en å se opp til. Det er viktig å få fram for de yngste jentene at det er viktig å være tro mot en selv, og at man må være selvsikker. Ja, jeg driver med sminke, men jeg ser jo ikke sånn ut til vanlig. Det er viktig å få fram, sier 21-åringen.

Travelt

September og oktober vil, om hun fortsetter som nå, bli de travleste månedene i hennes liv.

Det krever sitt å produsere videoer som skal sees av millioner av mennesker, men hun er fast bestemt på at det er sånn hun vil ha det.

- Det er et press der på å levere like bra som i fjor. Jeg får se om jeg kommer på noe i år som får like mye oppmerksomhet som i fjor, men jeg tviler litt. Jeg håper i hvert fall at abonnentene og følgerne på Instagram blir fornøyde, forteller hun og fortsetter:

- Hvis man ønsker å gjenskape det jeg lager, så er det bare på hive seg ut i det. Det er enklere enn hva det ser ut som, altså. Det største tipset jeg kan komme med er at man må være kreativ og å ha tålmodighet, forklarer sminkøren.

LES OGSÅ: Hollywood-barnas beste Halloweenkostymer