Norske Kamilla fikk personlig gave av Lady Gaga

Den tidligere «Top Model»-vinneren Kamilla Alnes kapret drømmerollen i «American Horror Story».

Norske Kamilla fikk personlig gave av Lady Gaga
Publisert
Sist oppdatert

LOS ANGELES (SEOGHØR.NO): I 2007 stakk Ålesund-jenta Kamilla Alnes (26) av med seieren i TV3-programmet «Top Model».

Hun var den gang 18 år, havnet på forsiden av både Det Nye og Cosmopolitan, og ble signert med Heartbreak modellbyrå i Oslo. 

Lite visste hun da at dette bare var starten på et langt og spennende eventyr.

Modelljobbingen sendte Kamilla på jobb til de største motehovedstadene i verden, og lenge fartet hun mellom Paris, London og Milano hvor hun svingte seg på catwalken.

Underveis begynte også skuespillergnisten å tennes i den målbevisste sunnmøringen, og i 2011 pakket hun kofferten og flyttet til Los Angeles for å følge drømmen.

Saken fortsetter under bildet.

TOP MODEL: Slik så Kamilla ut da hun deltok i TV3-serien «Top Model» i 2007. Foto: TV3
TOP MODEL: Slik så Kamilla ut da hun deltok i TV3-serien «Top Model» i 2007. Foto: TV3 Vis mer

De siste fire årene har Kamilla jobbet for det anerkjente modellbyrået Wilhelmina i solfylte California, mens hun har studert skuespill på si.

Og det er ikke tvil om at hun har talent i det hun driver med.

I sommer kapret hun nemlig en rolle i den prisbelønnede TV-serien «American Horror Story». Og her spiller hun mot selveste Lady Gaga (29).

REISTE VERDEN RUNDT: Høsten 2010 gikk Kamilla modell under moteuka i New York. Foto: NTB Scanpix
REISTE VERDEN RUNDT: Høsten 2010 gikk Kamilla modell under moteuka i New York. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Lady Gaga er en utrolig fascinerende dame. Veldig jordnær og snill. Hun var veldig motivert og det var lett å se at dette betyr mye for henne. Jeg tilbrakte en hel dag på settet med henne hvor vi øvde inn scenen før vi filmet, forteller Kamilla til Seoghør.no.

- Det var litt kleint i starten for vi måtte stå veldig nærme hverandre, ansikt til ansikt og småprate, minnes hun.

Saken fortsetter under bildet.

PÅ RØD LØPER: Kamilla og Lady Gaga på den røde løperen under sesongpremieren av "American Horror Story: Hotel" i Los Angeles tidligere denne måneden.  Foto: NTB Scanpix
PÅ RØD LØPER: Kamilla og Lady Gaga på den røde løperen under sesongpremieren av "American Horror Story: Hotel" i Los Angeles tidligere denne måneden. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Fikk gave av Lady Gaga

Men det tok ikke lang tid før de to jentene fant tonen sammen, og popstjernen ga Alnes et kompliment hun sent vil glemme.

- Hun sa at jeg lignet på venninnen hennes, Kate Moss. Jeg synes ikke selv at jeg ligner, men det var jo litt moro å høre. Det kunne vært verre liksom, ler Kamilla.

Se intervju med Kamilla på den røde løperen i Los Angeles her:

 

Og ikke nok med det. Den vakre blondinen må ha gjort et svært godt inntrykk på Gaga, for sangfuglen overrasket henne nemlig med en gave også.

Sammen med en blomsterbukett og en søt liten bamse, som holder et hjerte hvor det står «I Love You», fikk Kamilla et kort med følgende hilsen:

«Jeg håper jeg får til å sluke deg denne sesongen. Masse kjærlighet, Grevinnen».

Saken fortsetter under bildet.

FIKK GAGA-GAVE: Da Kamilla kom inn i traileren sin etter å ha spilt inn scenen med Lady Gaga møtte dette hyggelige synet henne.  Foto: Privat
FIKK GAGA-GAVE: Da Kamilla kom inn i traileren sin etter å ha spilt inn scenen med Lady Gaga møtte dette hyggelige synet henne. Foto: Privat Vis mer

Tok dialekt-timer via Skype

I TV-serien spiller Kamilla svenske Vendela som drar på ferie til Los Angeles med venninnen Agnetha. Her sjekker de inn på det hjemsøkte hotellet, Hotel Cortez, som eies av den blodsugende fashionistaen Elizabeth/Grevinnen, spilt av Lady Gaga.

26-åringen fikk rollen etter å ha vært på en audition i sommer, og var på forhånd i tvil om hun i det hele tatt skulle dra fordi hun ikke snakket flytende svensk.

- Men så tenkte jeg til slutt at de skjønner jo ikke hva jeg sier uansett, og tre - fire uker senere fikk jeg en telefon fra manageren min om at jeg hadde booket rollen, stråler hun.

For å forberede seg til karakteren tok hun skype-sessions med en svensk dialektlærer, i tillegg til å ta privattimer med sin egen skuespillerlærer.

Time to do some homework

A photo posted by Kamilla Alnes (@kamillaalnes1) on

 

- Hvordan var nervene før innspillingen?

- Jeg var veldig nervøs før første dagen. Jeg hadde fått manuset bare fire dager tidligere, så jeg følte meg litt uforberedt. Men samtidig var det greit å bare bli kastet rett ut i det også, for nervøs hadde jeg vært uansett!

Den første episoden tok hele to måneder å filme, noe Kamilla satte stor pris på.

- Jeg synes det var helt fantastisk for jeg hadde det så gøy med alle på settet. Det er et herlig team.

Saken fortsetter under bildene.

Regram @vendelagrahn ! The girl my character was named after #americanhorrorstoryhotel

A photo posted by Kamilla Alnes (@kamillaalnes1) on

BLODTØRSTIG: En blodig Lady Gaga fra en scene i serien etter å ha drept et uskydig offer. Foto: NTB Scanpix
BLODTØRSTIG: En blodig Lady Gaga fra en scene i serien etter å ha drept et uskydig offer. Foto: NTB Scanpix Vis mer

 
 

- Det er jo en rekke kjente navn på seriens rolleliste. Møtte du mange andre stjerner?

- I første episode har jeg flere scener med Kathy Bates. Å få jobbe med henne har vært noe av det beste med hele opplevelsen. Hun er en utrolig fin person, og hun er jo helt rå, sier Alnes om Oscar-vinneren - som har spilt i suksessfilmer som «Misery», «Stekte, grønne tomater» og «Titanic».

I tillegg jobbet Kamilla også med blant annet «Hunger Games»-kjekkasen Wes Bentley (37), «Jack & Jill»-stjernen Sarah Paulson (40) og Matt Bomer (38), kjent fra «Magic Mike»-filmene.

- Hva er planene videre?

- Nå er jeg igang med å signere kontrakt med et agentbyrå. Det har vært auditions omtrent hver dag siden vi var ferdig med innspillingen av episode seks, så akkurat nå tenker jeg fremover og prøver å lande neste jobb. Det har vært travelt, men jeg liker travelt, smiler hun.

Se Kamilla i musikkvideoen «Did it Again» til elektronicaduoen CLMD, her:

 
 

Modelljobbingen er fremdeles ikke lagt helt på hylla, men hvis Kamilla måtte velge mellom å være modell eller skuespiller, så er valget lett.

- Helt klart skuespiller. Jeg har jobbet i syv år som modell nå, noe jeg er evig takknemlig for og gjerne vil fortsette med så lenge jeg kan. Men jeg trives aller best med skuespill.  Jeg elsker å være på settet og jeg elsker å studere skuespill. Det er umulig for meg å si om jeg vil dette resten av livet, men så lenge det er gøy så går jeg for det ett hundre prosent, forteller Kamilla Alnes til Seoghør.no.

Dette er «American Horror Storys» femte sesong, og foreløpig er Kamilla å se i første, andre og sjette episode. Men hele sesongen er fremdeles ikke ferdig skrevet, og Alnes ble fortalt at det er mulig hun skal være med i enda flere episoder.

Følg Kamillas liv i Hollywood på Instagram.

«American Horror Story» har premiere 29. oktober kl. 21.55 på FOX.

LES OGSÅ: Norske Tom Erik er med i Justin Biebers nye musikkvideo

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer