- Norske jenter og gutter er late

Premiereklare Jan Thomas mener at nordmenn ikke har nok drivkraft.

FOR LATE: Ifølge kjendisstylist Jan Thomas, her med ektemannen Christopher, er norske jenter og gutter litt «late».  Foto: Anders Myhren/Seher.no
FOR LATE: Ifølge kjendisstylist Jan Thomas, her med ektemannen Christopher, er norske jenter og gutter litt «late». Foto: Anders Myhren/Seher.no Vis mer
Jan Thomas og Christopher snakker om det nye programmet, modellyrket og norske jenter nederst i saken!

SEHER.NO:  Onsdag har FEM premiere på sitt nye stylingprogram «Modell på 1 dag», hvor kjendisstylist Jan Thomas Mørch Husby, ektemannen Christopher Mørch Husby, Cosmopolitan-redaktør Ingeborg Heldal, stjernefotograf Bjørn Opsahl, samt supermodell Vendela Kirsebom har sentrale roller.

I programmet får to lag - Jan Thomas og Christopher, og Ingeborg og Bjørn -  i oppgave å plukke ut vanlige mennesker på gata og style dem om til modeller for en fotoshoot for en bestemt oppdragsgiver. 

Tilslutt er det oppdragsgiver, samt hoveddommer og programleder Vendela Kirsebom som bestemmer hvem av jentene, og guttene, som passer best til kampanjen de ønsker å lage.

Serien har blitt spilt inn over hele Oslo, og de to teamene har saumfart hovedstaden etter potensielle modellstjerner.

Det å jobbe som modell er imidlertid ikke like enkelt som det kanskje fremstår på skjermen, og ifølge Jan Thomas (43) er det langt fra alle som passer til yrket.
 
-  Nei, overhodet ikke. Hadde det vært så vel. Det er en veldig fin kombinasjon av at man er sulten. For de som har alle kvalifikasjonene som skal til er det noe å hente, men det er helt klart at ikke alle kan jobbe som modell. Men det er ikke alle som vil det heller. En rekke av de nydelige jentene som dere kommer til å møte i dette showet hadde jeg personlig betalt for å sende til New York. For de hadde hatt en fremtid som modell. Men de er ikke en gang i nærheten av å være interessert. Og det er helt greit, sier kjendisstylisten til Seher.no.

43-åringen, som også er å se i TV 2-programmet «Happy Day»,  forteller at modellyrket handler mye om innstilling og drivkraft, noe han mener norske jenter og gutter ofte mangler.

- Jeg vet at jeg har gjentatt meg selv hundre tusen ganger på det her, men mitt nye favorittordtak er at det å være født i Norge er som å ha vunnet i lotto. Her er det for mange jenter og gutter som er så late. De har det så bra. De trenger ikke jobbe, sier han.

- Sammenligner du norske jenter med østeuropeiske jenter som reiser ut, så ser man at de jobbe. Så når de kommer til New York er de «fit for fight». De norske jentene som kommer er ikke det samme. De har nok mat på bordet, det er ikke like vanskelig, og ergo så er ikke den samme drivkraften der. Men så er det også slik at Norge er et annerledes land. Det å være en Hollywoodstjerne og bli supermodell er ikke like attraktivt. Norske jenter har andre verdier, som også må tas hensyn til.

Ifølge kjendisstylisten har han full respekt for at norske jenter ikke har de samme ambisjonene. Men 43-åringen innrømmer også at han synes det er litt frustrerende. 

- Det er irriterende. For jeg startet jo ut som modell selv og har reist verden rundt. Og i alle toppmodellbyråene så er hvertfall én av de topp fem jentene norsk. For de er veldig ettertraktet. Så som stylist og makeupartist tenker jeg «hvordan kan du si nei til en sånn mulighet?». Men interessen ligger ikke der, og det er også helt ok, sier han.

Se hele intervjuet med Jan Thomas og Christopher nederst i saken!

«Modell på 1 dag» har premiere på FEM onsdag 6. oktober kl. 21.30! Finn ditt favorittprogram i Seher.nos TV-guide her.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.
 
LES OGSÅ: - Lukten av et fly gjorde at jeg ble kvalm

Jan Thomas og Christopher snakker om det nye programmet, modellyrket og norske jenter nedenfor:[obj:media:9034]