STRENG: «Top Model»-programleder Mona Grudt mener at norske jenter som vil bli modell står for lite på - de har drømmer fremfor ambisjoner. Slik forklarer hun at modellprogrammet har gjort lite for deltagerne i de tidligere sesongene. Foto: Stella Pictures
STRENG: «Top Model»-programleder Mona Grudt mener at norske jenter som vil bli modell står for lite på - de har drømmer fremfor ambisjoner. Slik forklarer hun at modellprogrammet har gjort lite for deltagerne i de tidligere sesongene. Foto: Stella Pictures Vis mer

- Norske jenter mangler ambisjoner

Den tidligere «Miss Universe»-vinneren vet hvorfor «Top Model» lykkes så dårlig i Norge.

Publisert
SEHER.NO: Modell og bryllupsbladredaktør Mona Grudt (39) er for tiden aktuell som programleder for «Top Model» på TV3.

I realityprogrammet kjemper femten unge, håpefulle jenter med modelldrømmer om å bli kåret til vinner og Norges neste «toppmodell». Men selv etter seks sesonger har man sett svært lite til de tidligere vinnerene av modellkonkurransen. Og Grudt tror hun vet hva som er grunnen:

- Norske jenter mangler ambisjoner. «Men hva med skolen», spør de. «Og hva med venner og familie og kjæresten som venter». Norske jenter er veldig hjemmekjære, sier Grudt i et intervju med Dagbladet Magasinet.

Den tidligere «Miss Universe»-vinneren påpeker imidlertid at dette ikke gjelder alle - Norge har da fostret toppmodeller som Iselin Steiro (25), Carmen Hillestad (27) og Sunniva Stordal (31). Men 39-åringen mener at norske jenter er såpass godt vant hjemme at de blir mindre ambisiøse:

- Generelt sett vil jeg si at norske jenter er lite på hugget når det gjelder modellkarriere. Ute konkurrerer de med jenter som ikke har hatt samme muligheter til å leve et godt liv som vi har i Norge. Russere, for eksempel, forteller hun i intervjuet.

Supermodeller som Natalia Vodianova (28) og Sasha Pivovarova (26) kommer begge fra Russland, og Polina Sova (20) - som har gjort det skarpt internasjonalt etter andreplassen i «Top Model» i 2007, har estiske røtter. Så kanskje det er noe i Grudts teori?

- Både russiske modeller og sportsutøvere har en helt annen kustus på seg selv. For dem blir det et være eller ikke være, mener den vakre trebarnsmoren.

Selv om Grudt i dag er både gift og småbarnsmor, husker hun godt hvor hardt hun selv jobbet for å slå igjennom som modell. Hun mener seieren i «Miss Universe» i 1990 var preget av tilfeldigheter, men etter det fartet hun rundt i både Europa og California og jobbet «knallhardt» for å skaffe seg modellbyråer og manager.

Mona Grudt var gift med fotograf Lasse Berre fra 1995 og til 1999, og sammen har de ett barn. I 2005 giftet hun seg på ny, med amerikaneren Brody Bittrick. De bor i dag sammen i Trondheim med sine to små døtre.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Her er årets Paradise-deltagere   

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer