Iselin Steiro:

Norske Iselin (32) pryder prestisjecover

Den ettertraktede modellen fra Harstad har fått nok et Vogue-cover.

MODELL: Iselin Steiro, her med mannen Anders Danielsen Lie, har prydet en rekke Vogue-forsider og er nå aktuell på forsiden av den ultimate motebibelen, Vogue Paris. Foto: Espen Solli/ Se og Hør/ Faksimile fra Vogue
MODELL: Iselin Steiro, her med mannen Anders Danielsen Lie, har prydet en rekke Vogue-forsider og er nå aktuell på forsiden av den ultimate motebibelen, Vogue Paris. Foto: Espen Solli/ Se og Hør/ Faksimile fra Vogue Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hun spilte mot selveste David Bowie i musikkvideoen «The Stars Are Out Tonight», men den norske modellen Iselin Steiro (32) er nok enda mer kjent for å har prydet en rekke Vogue-forsider rundt om i verden.

Den ettertraktede modellen gjør nå samme jobben som blant andre supermodellene Cindy Crawford (52) og Gisele Bündchen (37) har gjort før henne.

Harstad-jenta har stilt opp i kampanjer og reklamer for Valentino, Versace, Gucci, Dolce & Gabbana og Balenciaga, for å nevne noen. Hun har også gått catwalk-visninger for store motehus som Chloé, Stella McCartney, Givenchy, Chanel, Jill Stuart og Prada.

- Den ultimate motebibelen

Hun har prydet magasiner og forsider for deriblant Harper’s Bazaar, Vogue Italia, V Magazine og franske Vogue.

Til tross for at Steiro har tatt flere avbrekk fra karrieren, har hun nå fått nok et tilbud fra Frankrike. Nå er hun aktuell med nytt cover for Vogue Paris.

- Det føles veldig bra, jeg er stolt av dette coveret. Og ekstra gøy med et smilecover, sier hun til Se og Hør.

Modellen delte nyheten og forsiden på sin Instagram-konto.

Moteekspert Marianne Jemtegård (39) forteller at Vogue Paris er den ultimate motebibelen.

- Det er utrolig gøy å se en voksen, sunn og glad norsk modell på forsiden. At hun smiler på bildet lyder bra for årene som kommer innen bransjen, sier Jemtegård til Se og Hør.

Oppdaget på familietur

32-åringen ble oppdaget av en talentspeider under en familietur til London i 1999.

De siste årene har hun tatt flere avbrekk fra modellkarrieren for å studere. Hun har blant annet fullført to år ved Arkitekthøyskolen i Oslo og har også tatt grunnfag i psykologi.

- Det er gøy at jeg fortsatt kan få sånne store jobber selv om jeg mer eller mindre har takket nei til nesten alle jobbtilbud siden jeg gjenopptok studiene ved AHO for et år siden. Jeg begynte da på masternivå, altså fjerde året, på arkitektstudiet, sier hun.

Saken fortsetter under videoen:

Modell Iselin Steiro intervjues om hvordan det er å være i Oslo og se på kjendiser på catwalken. Vis mer

At modellen har fylt 30 år mener Jemtegård ikke er noen hindring i bransjen.

- Erfaring is the new black. Det å ha et voksent uttrykk vil være noe vi ser mye av fremover. 32 er ingen alder i motebransjen, flere har karrierer til de er 70-80 år, sier moteeksperten.

Steiro forteller at hun har et langt og godt forhold til både fotograf David Sims og Emmanuelle Alt, som er sjefsredaktør og stylist i Vogue Paris.

- De fortalte meg at de valgte meg til jobben fordi de syns jeg passet best til den bildeserien de hadde lyst til å gjøre, forteller hun.

Resten av bildene kommer når bladet kommer ut, om en ukes tid.

Mannen spiller Breivik

For tre år siden ble Iselin og skuespillerkjæresten Anders Danielsen Lie (39) foreldre til datteren Sara.

Før graviditeten ble offentlig kjent, åpnet Iselin Steiro opp til magasinet Stella, om det å en dag skulle bli mor - og hvordan hun så på det at hennes eget barn en dag skulle ønske å prøve seg i den harde modellbransjen.

- Om jeg får en datter med modellpotensial, og som ønsker å prøve seg, vil jeg råde henne, som alle andre håpefulle modeller, til å holde seg fysisk og psykisk frisk. Det er en tøff bransje med mye jobbing og reising og lite søvn. Da må man huske på at det finnes andre viktige ting i livet også. Men videregående skole skal gjøres ferdig uansett. Det blir et krav fra meg som mor.

FEIRET: Andreas Wahl, mannen Anders Danielsen Lie og Iselin Steiro på den røde løperen før Gullruten 2017 i Grieghallen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
FEIRET: Andreas Wahl, mannen Anders Danielsen Lie og Iselin Steiro på den røde løperen før Gullruten 2017 i Grieghallen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

Da hun ble gravid innså hun at barn ble en veldig organiserende faktor i livet.

- Jeg fikk rett og slett et spark i ræva da jeg ble gravid. Jeg bestemte meg for å kjøre på med modellkarrieren mens jeg fortsatt var ung, før jeg skulle gå i gang med arkitektstudiene for fullt igjen. Jeg innså at grunnen til at jeg hadde tvilt på studiene, handlet om at jeg ikke hadde vært klar for å nedprioritere modellkarrieren som jeg innerst inne har elsket uten å innrømme det, hverken overfor meg selv eller andre, sa Iselin til magasinet den gang.

Pappa og ektemann, Anders, er kjent fra TV-seriene «Nobel», «Koselig med peis» og filmer som «Reprise», «Oslo, 31. august» og «Herman».

Han har tidligere uttalt til VG Helg at det var kjærlighet ved første blikk da de to møttes på fest i 2007. Året etter giftet de seg.

I anledning ti-års bryllupsdag la modellen ut dette bildet på Instagram:

Ten years ago ❤️ @lieande ❤️

Et innlegg delt av Iselin Steiro (@iselinstei)

Nå er Danielsen Lie snart aktuell i rollen som Anders Behring Breivik, i regissør Paul Greengrass' film om 22. juli-angrepet.

Som Dagbladet tidligere har omtalt har filmen arbeidstittel «Norway», den har fått over 17 millioner i statlig filmstøtte og spilles inn i Norge. Visningsrettighetene er allerede solgt til strømmetjenesten Netflix.

I filmen får vi også se Jon Øigarden (47) som forsvarer Geir Lippestad.

Etter planen kan filmen bli sett fra november i år.

LES OGSÅ: - Jeg håper på gode nyheter

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer