Ingrid Werner:

Norske Ingrid spilte mot superstjerne: - Smeltet

Norske Ingrid er i disse dager Disney-aktuell.

FØRSTE STORFILM: Norske Ingrid Werner er aktuell i den nye Disney-filmen «Disenchanted», hvor hun spiller mot internasjonale stjerner. Foto: Allison Dinner / AFP / NTB
FØRSTE STORFILM: Norske Ingrid Werner er aktuell i den nye Disney-filmen «Disenchanted», hvor hun spiller mot internasjonale stjerner. Foto: Allison Dinner / AFP / NTB Vis mer
Publisert

I disse dager er det nok mange som ser den nye Disney-filmen «Disenchanted» - oppfølgerfilmen til seersuksessen «Enchanted» fra 2007 - med Amy Adams (48) og Patrick Dempsey (56) i hovedrollene.

Det trolig mange ikke vet, er at en av filmens karakterer blir spilt av en nordmann.

Det er ingen ringere enn den norske skuespilleren Ingrid Werner (36) fra Asker, som nå spiller i sin første storfilm.

IKKE TIL Å KJENNE IGJEN: «Zach og Cody søte liv til sjøs» herjet på Disney Channel for nesten ti år siden. Nå er en av stjernene nesten ikke til å kjenne igjen. Video: Se og Hør Vis mer

«Supersjenert»

Werner har base i London, og pendler mye til USA for jobb. Hun er likevel mye hjemme i Norge - hvor moren hennes bor.

Werners interesse for skuespill startet allerede i ung alder. Overfor Se og Hør beskriver hun seg som «supersjenert» da hun var barn og tenåring, men forteller at hun hadde en rektor som fikk henne til å utfordre seg selv. På videregående skole begynte hun på dramalinjen.

- Som nordmann så kan man være veldig reservert, eller jeg var hvert fall det. Jeg tror det hjalp veldig å dra til USA for å skjønne at dette er noe jeg kan gjøre, forteller hun til Se og Hør.

I 2014 kom skuespilleren inn på den prestisjetunge skolen Harvard, etter å ha gjort noen småjobber som skuespiller i reklamebransjen.

IKKE TIL Å KJENNE IGJEN: «Hannah Montana» herjet på Disney Channel for nesten ti år siden. Nå er en av stjernene nesten ikke til å kjenne igjen. Video: Se og Hør Vis mer

- Mange sure telefoner

Etter hvert fikk hun en agent i London, som begynte å skaffe henne jobber. I 2020 flyttet hun til London fast, men måtte nærmest snu i døren da pandemien traff.

Turen gikk da til Norge, hvor hun skaffet seg en ekstrajobb på vaksinesenteret i Bærum kommune. Der jobbet hun med å snakke med de som ringte inn.

- Det ble mange sure telefoner, men det var kjempedeilig å ha en jobb og ikke tenke på penger hver dag.

I juni i fjor flyttet hun tilbake til London, og etter jul begynte auditionrundene å rulle på. En av auditionene hun gikk på, var til filmen «Disenchanted».

SENSUR: Disney+ bekreftet at de hadde fjernet nakenhet i videoen Splash. Bilder fra Disney. Vis mer

Spiller mot verdensstjerne

Werner forteller at hun har vært stor fan av sykehusserien «Grey's Anatomy» hele livet. Serien var faktisk noe av det som fikk henne interessert i film i USA - og nå har hun fått jobbe med «Grey's»-hovedpersonen selv, Patrick Dempsey.

- Kvelden før hadde de endret hele scenen til at det ble mest Patrick og meg. Jeg var så nervøs, men det var kjempegøy. Dette er min største storfilm og det var helt fantastisk, sier hun entusiastisk, og fortsetter:

- Man hører jo om hvordan disse store filmstjernene kan være, men han var en ordentlig gentleman og en fantastisk scenepartner, og jeg er jo veldig fan av ham. Vi fikk pratet litt, men det var mest om jobb.

Werner legger nemlig ikke skjul på at hun har vært en stor fan av Dempsey, som spiller Derek «McDreamy» Shepherd i serien.

VERDENSSTJERNE: Patrick Dempsey er nok trolig best kjent for sin rolle som Dr. Derek Shepherd. Nå spiller han mot norske Ingrid. Her med Ellen Pomepo. Foto: Alex Berliner/BEI/REX/NTB
VERDENSSTJERNE: Patrick Dempsey er nok trolig best kjent for sin rolle som Dr. Derek Shepherd. Nå spiller han mot norske Ingrid. Her med Ellen Pomepo. Foto: Alex Berliner/BEI/REX/NTB Vis mer

- Da han sto foran meg smeltet jeg egentlig, men jeg klarte å leke kul. Selv om jeg egentlig vet akkurat hva slags biler han kjører, sier hun lattermildt.

Videre kan hun røpe at skuespilleren - som er kjent for sin velstelte manke - hadde en egen mann på settet som hadde ansvar for håret hans. Han måtte titt og ofte måtte bryte inn for å fikse skuespillerens hår.

Et frieri ved Disneyland Paris gikk ikke som planlagt. Nå beklager fornøyelsesparken seg. Video: Viralhog. Vis mer

- Uvirkelig

Selv har Werner vokst opp med Disney-filmer, og ser på det som en «del av livet».

- Jeg elsket jo «Enchanted» da det kom ut, så jeg kjente godt til historien og musikken og alt. Så å få gå på den røde løperen var helt uvirkelig.

PÅ PREMIERE: Ingrid Werner var på filmpremiere 16. november. Til stede var også blant andre Patrick Dempsey. Foto: Jordan Strauss / Invision / AP / NTB
PÅ PREMIERE: Ingrid Werner var på filmpremiere 16. november. Til stede var også blant andre Patrick Dempsey. Foto: Jordan Strauss / Invision / AP / NTB Vis mer

Filmen hadde i tillegg premiere på Disneys egen kino, noe skuespilleren omtaler som «magisk».

- Jeg vet ikke helt om jeg klarte å ta det innover meg.

Ambisjoner

Når Werner nå har markert seg i sin største storfilm, er det naturligvis spennende å tenke på fremtiden. Når hun får spørsmål om hva slags roller hun ser for seg å gjøre i tiden fremover, har hun tydelige ambisjoner.

- Av en eller annen grunn får jeg ofte roller som mødre og det er fine roller, men jeg elsker det mørke og kunne gjerne tenkt meg en rolle i noe mer dystert.

«THE KARDASHIANS»: Da Kendall Jenner skulle lage mat, gjorde hun noe som fikk seerne til å reagere. Video: Disney+ / Rød Løper. Reporter: Anna Celine Hanisch. Vis mer

Videre kan skuespilleren avsløre at hun har en del ting på blokken for fremtiden, og at hun har god kontakt med flere agenter.

Og foreløpig har hun heller ingen planer om å vende tilbake til Norge med det første, men avslører at hun nok havner her i fremtiden likevel.

- Du tror ikke du blir værende i USA?

- Nei, er du gæren! Jeg hadde elsket å jobbe i Norge, men det er litt vanskelig når man ikke er der. Nå har jeg en litt sånn reisejobb, men jeg kommer aldri til å forlate Norge helt.

LES OGSÅ: Ektemannen raste mot sexscenene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer