VAKKER: Ewa Da Cruz har jobbet mye som modell, og blant annet prydet forsiden av magasinet KK flere ganger.
VAKKER: Ewa Da Cruz har jobbet mye som modell, og blant annet prydet forsiden av magasinet KK flere ganger.Vis mer

Norske Ewa er såpestjerne

Seks millioner amerikanere ser på norske Ewa Da Cruz hver dag.

SEHER.NO: I Norge er det knapt nok noen som vet hvem Ewa Da Cruz (30) er. Rollen som "Vienna" i verdens nest største såpeopera, "As the World Turns", har derimot gjort henne til rikskjendis i USA, skriver KK.


Den vakre brunetten utdannet seg til skuespiller på American Academy of Dramatic Arts, og tok rollen i såpeserien først og fremst for å få artistvisum.


Selv om såpesjangeren ikke står høyest i kurs hos bergenserinnen er hun ikke fremmed for at rollen kan ha åpnet mange dører. Ikke minst har serien skaffet henne stjernestatus i statene.

På spørsmål fra KKs reporter om hun blir gjenkjent på gaten kommer svaret kontant. 


- Ja. Hele tiden. De sier: "You are an actress, right?". Folk gir ofte komplimenter. Det er veldig annerledes enn i Norge. Kjendiser dyrkes her. Men det følger et ansvar med det. Det er viktig å gjøre det beste ut av det, sier 30-åringen til bladet.


"As the World Turns" har gått på den amerikanske tv-kanalen CBS i 51 år, og er en typisk såpe-serie, fylt av glamour, romantikk og skandaler. Ewas rollefigur blir ofte sammenlignet med Paris Hilton (26), ettersom de begge er rike og glamorøse. På foxnews.com står det at Ewa er den nye Audrey Hepburn med Liv Ullmann-aksent.


Den sympatiske skuespillerinnen tar oppstyret med ro, men erkjenner at det er en knallhard bransje, som krever perfeksjon.


- Denne bransjen er basert på sex og utseende. Det kreves at man er perfekt - men samtidig "the girl next door". Men jeg tjener bra, sier Da Cruz til KK.


Såpestjernen, som har spilt rollen som "Vinna" i 13 måneder så langt, får stadig spørsmål om å underskrive en treårskontrakt med CBS. Hun har likevel ikke latt seg friste av tilbudet og vil heller komme videre med karrieren sin.


- Jeg vil jobbe mer med film. Jeg er også på utkikk etter nye prosjekter for tv. Og til jul skal jeg være med i et teaterstykke, sier den populære skuespilleren ifølge KK.


Forhåpentligvis får også vi nordmenn gleden av å se Ewa Da Cruz på skjermen i fremtiden!