Alec Baldwin:

Norske eksperter: Slik har han det nå

Slik tror norske eksperter fremtiden blir for Alec Baldwin etter den tragiske hendelsen.

SKUDD: Alec Baldwin avfyrte skudd ved et uhell under filminnspilling. En person døde i hendelsen. Foto: Mike Blake/Reuters/NTB
SKUDD: Alec Baldwin avfyrte skudd ved et uhell under filminnspilling. En person døde i hendelsen. Foto: Mike Blake/Reuters/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Natt til fredag forrige uke mistet filmfotograf Halyna Hutchins livet etter at Hollywood-stjerne Alec Baldwin (63) avfyrte et rekvisittvåpen under innspillingen av filmen «Rust».

Regissør Joel Souza (48) ble truffet av samme kule, men ble skrevet ut av sykehuset etter noen timer. Politiet i Santa Fe i New Mexico bekreftet at det var skuespiller Alec Baldwin som håndterte våpenet.

Rettsdokumenter viser at skuespilleren ble gitt våpenet som han skjøt med av en regiassistent, som mente det var trygt å bruke. Regiassistenten var uvitende om at rekvisittvåpenet var skarpt ladd, ifølge en ransakingsordre som ble innlevert til en domstol i Santa Fe i delstaten New Mexico.

Hvordan det hadde seg at rekvisittvåpenet var skarpladd er hittil ikke kjent. Politiet er i full gang med etterforskning, men foreløpig er det uvisst hva som vil bli konsekvensene for Baldwin - hvis det i det hele tatt blir noen.

- Neppe noen straffesak

Den profilerte norske advokaten John Christian Elden (54) forklarer at i amerikansk kultur er skytevåpen mer vanlig enn i Norge.

- Og så lenge det ser ut som et uhell, har politiet i USA besluttet at han ikke skal siktes. Forholdet vil bli etterforsket, og det kan komme erstatningskrav, men neppe noen straffesak, sier Elden til Se og Hør.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer