Norske Anne (17): - Jeg ble hetset etter Bieber-konserten

Anne Vadder var 16 år da hun i fjor ble beskyldt for å ødelegge Justin Biebers konsert i Oslo. Nå forteller hun hele historien.

FREMDELES BIEBER-FAN: - Det skadet meg ikke på noen måte. Det var bare flaut, forteller Anne Vadder om oppstyret rundt Justin Biebers intimkonsert i Norge i fjor. Foto: NTB scanpix/Privat
FREMDELES BIEBER-FAN: - Det skadet meg ikke på noen måte. Det var bare flaut, forteller Anne Vadder om oppstyret rundt Justin Biebers intimkonsert i Norge i fjor. Foto: NTB scanpix/Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

LOS ANGELES: I oktober i fjor skapte det store overskrifter verden over da superstjernen Justin Bieber (22) i raseri stormet ut fra konserten på Chateau Neuf i Oslo. 

Idolet gjestet TV 2s «Senkveld» med Thomas Numme og Harald Rønneberg, og skulle deretter holde en intimkonsert med fem-seks sanger - foran et eksklusivt publikum.

Men som alle vil huske: Konserten tok en dramatisk vending etter fremførelsen av kun én eneste sang. Angivelig på grunn av vannsøl helt foran på scenekanten, endte Justin Bieber opp med å stikke av fra showet.

Og den som fikk skylden for det hele var Anne Vadder (17) fra Kviteseid i Telemark.

Det som for den da 16 år gamle jenta skulle være en drømmekveld foran scenen, ble i stedet starten på flere dager med hets og sjikane i sosiale medier.

- Det var helt sykt, sier Anne i et intervju med Seoghør.no.

Fredag denne uka står Bieber på scenen på Telenor Arena - nesten akkurat ett år etter hendelsen. Forleden møtte Seoghør.no Anne, som for tiden bor i Los Angeles, i Hollywood for en prat om fjorårets hendelse.

Saken fortsetter under bildet.

TOK OVER: Da Justin Bieber gjestet Senkveld, var det mange norske fans som hadde svært høye forventninger til Norgesbesøket. Popstjernen ville gjerne styret showet selv, og satte seg i programlederstolen til Thomas Numme. Foto: NTB scanpix
TOK OVER: Da Justin Bieber gjestet Senkveld, var det mange norske fans som hadde svært høye forventninger til Norgesbesøket. Popstjernen ville gjerne styret showet selv, og satte seg i programlederstolen til Thomas Numme. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Hva skjedde egentlig?

- Historien er blitt vridd på hele tiden. Ingen helte vann. Justin kom ut, sang en sang og så kastet han en vannflaske til publikum. Den rant det litt vann ut av på scenen. De som stod omlag en meter fra meg, begynte å klikke helt og tok flasken hans. Så kom han og skulle tørke av vannet og da prøvde alle å dra i skjorten hans, forteller Anne.

FØLG OSS PÅ SNAPCHAT: Følg Se og Hør på Snapchat for å med deg mer om Justin-besøket i Oslo. Ta en snap av dette bildet for å legge oss til.
FØLG OSS PÅ SNAPCHAT: Følg Se og Hør på Snapchat for å med deg mer om Justin-besøket i Oslo. Ta en snap av dette bildet for å legge oss til. Vis mer

- Han bare stod der og kikket på oss, og utbrøt: «Kan dere slutte?». Så lo han litt, så da lo vi også, før han sa: «Seriøst, hvis dere ikke slutter, så går vi». Da stoppet nesten alle, bortsett fra to stykker som fortsatte å dra. Da bare gikk han.

Anne forteller videre at publikum først ikke skjønte hva som skjedde. Alle lo, sang og ropte at Bieber måtte komme tilbake. Rundt en halv time senere kom plutselig Thomas og Harald ut på scenen og fortalte at popstjernen hadde forlatt landet.

- Da ble det skikkelig dårlig stemning og ingen skjønte noen ting. Men vi syntes det var skikkelig morsomt også, og så postet noen et bilde på Facebook og skrev: «Haha.. Justin kjeftet på oss».

Se Annes egen video fra konserten her: 

Fikk hundre meldinger på ti minutter

Og nettopp den Facebook-oppdateringen ble raskt spredt for alle vinder, og plutselig ble Anne syndebukken for at Justin Bieber hadde forlatt konserten.

- Det var helt sykt! Hvis du ser på videoen min, så ser du at han kikker på de ved siden av meg. Det var ikke meg han snakket til. Men blant de ivrigste Justin-tilhengerne kjenner mange hverandre fra før, og derfor visste mange på konserten hvem jeg var. Dermed var det lett å si at det var jeg som hadde gjort det. Når en person først begynner, så tar andre raskt etter, forteller hun. 

Saken fortsetter under bildene: 

VANNSØL PÅ SCENEN: Her tørker Justin Bieber opp vann på scenegulvet med en skjorte. Anne står til høyre blant publikum og tar bilde av opptrinnet. Foto: NTB scanpix
VANNSØL PÅ SCENEN: Her tørker Justin Bieber opp vann på scenegulvet med en skjorte. Anne står til høyre blant publikum og tar bilde av opptrinnet. Foto: NTB scanpix Vis mer

Leste aldri kommentarene

På Facebook-gruppen «Norske Beliebers» var det også noen som skrev at de trodde det var Anne som hadde tatt tak i Biebers flaske, og på Twitter ble navnet hennes raskt delt overalt. Da kom det helt ut av kontroll.

Sammen med tre andre jenter ble hun tatt med backstage fordi vaktene ikke ville at de skulle gå ut hovedinngangen. Snart raste det inn med meldinger til Anne - fra hele verden.

- Mobilen min pep i ett. Den stoppet ikke. Jeg hadde hundre meldinger i løpet av de første ti minuttene. De fant Instagram-kontoen min, twitteren min, telefonnummeret mitt. Alt. Det bare pep og pep i telefonen. Det var helt sykt. 

- Hvordan føltes det?

- Det var rart. Jeg brydde meg egentlig aldri så mye om det, og leste aldri alle kommentarene, så det gikk fint. Det skadet meg ikke på noen måte. Det var bare flaut. Det kunne gått verre om jeg hadde brydd meg mer om det, sier hun. 

Morgenen etter opplevde hun at oppmerksomheten ikke hadde sluppet taket.

- Jeg gikk på internatskole i Norge, så da jeg kom til frokost latet en del folk som om de ikke visste hva som hadde skjedd. Men jeg merket jo at mange elever snudde seg og så på meg da jeg kom gående inn i matsalen. Så det var litt flaut.

Saken fortsetter under bildet.

UNGPIKEIDOL: Her synger Justin foran hylende tenåringer på Chateau Neuf i Oslo. Foto: NTB scanpix
UNGPIKEIDOL: Her synger Justin foran hylende tenåringer på Chateau Neuf i Oslo. Foto: NTB scanpix Vis mer

Anne fikk også mange positive tilbakemeldinger som varmet. Fremmede lurte på hvordan det gikk med henne, mange ville gi henne ting og noen ønsket til og med at hun skulle bruke «kjendisstatusen» sin til å promotere dem.

- Det var noen russ som spurte om jeg ville henge med dem i russetiden. Fordi de ville at jeg skulle promotere dem. Men det sa jeg nei til. Og det var flere som spurte om jeg kunne hjelpe dem å bli Norges største russebuss. Det var skikkelig rart, sier hun og ler.  

- Og det var faktisk mange som ville gi meg forskjellige ting fordi de syntes så synd på meg. Et norsk band ba meg på konserten deres og inviterte meg backstage fordi de syntes så synd på meg. Så det kom jo mye positivt ut av det også.

Saken fortsetter under bildet.

SANG KUN EN LÅT: En halvtime etter at Justin stakk fra scenen måtte Harald Rønneberg og Thomas Numme gå ut til fansen og beklage at superstjernen ikke kom til å fullføre konserten. Mange hundre jenter sto gråtende og skuffet igjen i salen. Foto: NTB scanpix
SANG KUN EN LÅT: En halvtime etter at Justin stakk fra scenen måtte Harald Rønneberg og Thomas Numme gå ut til fansen og beklage at superstjernen ikke kom til å fullføre konserten. Mange hundre jenter sto gråtende og skuffet igjen i salen. Foto: NTB scanpix Vis mer

Historien om Anne nådde utlandet, og amerikanske NY Times skrev om hendelsen.

- Jeg fikk plutselig meldinger hvor det stod: «Har har du sett NY Times?» Og jeg bare: «Hæ?!» Det var jo litt morsomt at det kom der, innrømmer hun.

Går glipp av Bieber i Norge

I dag blir 17-åringen fremdeles stadig påminnet om det som skjedde på konserten. Særlig av venninnene som har fulgt mer med på alle skriveriene enn Anne selv har.

- De synes det er gøy å mobbe meg litt og ler mye av meg for å si det sånn. Jeg har spesielt ei venninne som tar det opp hele tiden. Ja, ja. De kan få lov til å le litt.

- Jeg tror egentlig det hele var et PR-stunt fra Justins side. Han stakk jo av fra et intervju i Spania to dager før også. Og sangen «Sorry» kom jo ut nesten akkurat på samme tid. Han fikk mye oppmerksomhet i alle fall, det skal han ha. Hele Norge snakket jo om det. 

Saken fortsetter under bildet.

VENTET I SPENNING: Før Bieber-konserten hadde flere hundre jenter samlet seg utenfor Chateau Neuf i håp om å få et glimt av Justin Bieber.  Foto: NTB scanpix
VENTET I SPENNING: Før Bieber-konserten hadde flere hundre jenter samlet seg utenfor Chateau Neuf i håp om å få et glimt av Justin Bieber. Foto: NTB scanpix Vis mer

Stortrives i Los Angeles

Når Justin Bieber denne uka er tilbake igjen i Norge for å holde nye konserter 23 og 24. september, så får ikke Anne med seg showet - selv om hun fikk billetter til Telenor Arena. 

For en måned siden flyttet hun nemlig til Los Angeles hvor hun skal være utvekslingstudent i ett år.

- Det er litt trist at jeg ikke får med meg konserten. Jeg ventet på en liten «Sorry»-sang fra ham til meg, smiler hun.

Det var allerede som 10-åring at Anne fikk øynene opp for «Boyfriend»-sangeren - som i dag er en av verdens aller største stjerner. Hun har alltid likt musikken hans, men har aldri sett på seg selv som en av de største «Belieberne».

- Jeg liker ham skikkelig godt. Men jeg er faktisk ikke så stor fan at jeg har fullt av plakater av ham på rommet og elsker ham mer enn alt i hele verden. Jeg bare liker ham og musikken hans, forklarer hun overfor Seoghør.no.

- Jeg lurer på om han husker det som skjedde? Han gjør vel det. Han har jo ikke akkurat stukket fra andre konserter før, så det er vel ikke så lett å glemme. Jeg lurer også skikkelig på om han noen gang så navnet mitt? Han vet selvfølgelig ikke hvem jeg er, men om han hørte navnet mitt og fikk det med seg? Det er jeg litt nysgjerrig på, sier hun.

Saken fortsetter under bildet.

NORGESAKTUELL: De siste månedene har Justin Bieber datet Sofia Richie. Nå gjenstår det å se om han tar med seg kjæresten når han kommer til Norge denne uken. Foto: wenn.com
NORGESAKTUELL: De siste månedene har Justin Bieber datet Sofia Richie. Nå gjenstår det å se om han tar med seg kjæresten når han kommer til Norge denne uken. Foto: wenn.com Vis mer

Instagram har Anne over 15 000 følgere, rundt 5000 av dem kom etter Bieber-opptrinnet, men over 10 000 hadde hun allerede før konserten. Mest fordi hun kjenner den finske artisten Isac Elliot (15). Han har nemlig en stor fanskare i Skandinavia.

Det er flere bilder av duoen i bildegalleriet hennes etter at hun traff ham for første gang for tre år siden.

- Venninnen min var skikkelig stor fan, men han var ikke kjent på den tiden. Vi møtte ham helt tilfeldig etter at han hadde holdt en liten konsert på Hard Rock Cafe, så vi gikk bort til ham og han var skikkelig hyggelig. 

Saken fortsetter under bildet.

GODE VENNER: I løpet av de tre siste årene har Anne Vadder blitt godt kjent med den finske popstjernen Isac Elliot. Foto: Privat/Anne Vadder
GODE VENNER: I løpet av de tre siste årene har Anne Vadder blitt godt kjent med den finske popstjernen Isac Elliot. Foto: Privat/Anne Vadder Vis mer

For en måned siden flyttet Anne til Los Angeles for å være utvekslingsstudent. Her bor hun hos en vertsfamilie i det vakre området Calabasas og trives kjempe godt.

- Jeg har alltid ønsket å dra til USA, og har planlagt det i mange år. I fjor sommer var jeg på språkreise her i fire uker, og da bestemte jeg meg for å dra tilbake hit igjen. Det er skikkelig bra her. Jeg bor hos en kjempe koselig vertsfamilie og deler rom med en søt jente fra Brasil. Vertsfamilien min hadde googlet meg før jeg kom, så de liker å tulle med Bieber-historien, ler hun.

- Har du sett noe til Justin Bieber i LA?

- Nei. Han hadde konserten sin her i mars og jeg vurderte nesten å dra hit, men det ble litt mye. Jeg har et lite håp om å se ham senere, slutter Anne Vadder.

Var godt å flytte inn i mitt nye hjem her i Calabasas i går Og se så fin en hage vi har?! // @vadderiusa

A photo posted by Anne Vadder (@annevadder) on

Intervjuet med Seoghør.no er gitt med tillatelse fra Annes foreldre. LES OGSÅ: Norske Tom Erik Ryen er med i Biebers musikkvideo

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer