Norsk suksess i Asia

Flere norske artister har høstet stor suksess i de asiatiske landene.

SPESIELT: Wig Wam mener at det er noe helt spesielt å opptre foran publikumet i Japan. Foto: SCANPIX
SPESIELT: Wig Wam mener at det er noe helt spesielt å opptre foran publikumet i Japan. Foto: SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEHER.NO: Idol-vinner Alexander Denstad With (20) har gjort det stort etter at han i fjor ble Norges nye superstjerne. Men det er ikke bare i Norge at den unge trønderen høster suksess.


I hele fire uker lå singelen hans "The other side" på toppen av hitlistene i Japan, og etter at han besøkte landet tidligere i høst merket han forskjell på å være kjendis i Norge og i Japan.


 - Folk er ikke så ufattelig opptatt av artister og kjendiser her som i Japan. I Japan er det en litt mer tilbedende effekt, som er litt sprøtt, uttalte han nylig til Seher.no.


Men den unge Idol-vinneren er ikke den eneste norske artisten som har opplevd stor suksess i Japan og andre asiatiske land...


Også de norske Grand Prix-vinnerne Wig Wam, med Åge "Glam" Steen Nilsen i spissen, har gjort det "big in Japan". Og rockegruppa har holdt flere konserter i de store byene de siste månedene.


Den 19.oktober gjestet Wig Wam Japan for andre gang i år, og også de mener at det er noe helt spesielt å opptre for dette folkeslaget.


- Det var helt tydelig at publikum satte pris på det de fikk høre. Stemningen var elektrisk og allsangen stor, skrev gruppa på sine hjemmesider kort tid etter første opptreden.


På under én uke ble det solgt 8000 eksemplarer av den japanske versjonen av albumet "Wig Wamania".


Det asiatiske markedet er enormt stort og mange mener det er årsaken til at norske artister gjør det så bra i nettopp disse landene. 


Silje Nergaard (41) er en av de som har opplevd nettopp dette. I 1999 nådde hun førsteplassen på hitlistene i Japan med platen "Tell me where you're going".


Den tidligere duoen M2M, som besto av Marion Ravn og Marit Larsen, hadde i 2002 stor suksess i Asia. Albumet "The Big Room" solgte hele 200 000 eksemplarer, og singelen "Everything" inntok førsteplassen på hitlistene i Korea - foran store stjerner som Westlife og Britney Spears.


Sissel Kyrkjebø var og er fortsatt enormt populær i Japan, og har gitt ut flere japanske versjoner av platene sine. I 2002 ga Kyrkjebø ut et "Greatest Hits"-album i Japan, og i 2005 ble hun invitert til å opptre under den direktesendte tempel-konserten Ninnaji Otobuta i Osaka.


Også Trine Rein har hatt suksess i Japan etter debuten i 1993. I begynnelsen var hun kanskje mer populær der enn hun var her hjemme i Norge. To tredeler av totalsalget på ca. 600 000 eksemplarer av hennes første album ble solgt i nettopp Japan.


Lene Marlin ga i 1999 ut albumet "Playing My Game" og opplevde stor suksess rundt om i verden, blant annet i Japan. På verdensbasis solgte albumet 1,8 millioner eksemplarer, singelen "Unforgiveable Sinner" solgte hele 3 millioner eksemplarer på verdensbasis.


Kari Bremnes la i november og desember 1995 ut på turné i Japan, hvor hun holdt rundt 20 konserter. Flere av platene hennes har solgt godt, og hun har opptrådt foran 20 000 elleville japanere i Tokyo.


Duoen Fra Lippo Lippi fra Notodden var svært populære i Japan på 80-tallet. De var også megastjerner på Fillipinene, noe de er den dag i dag. I 2000 spilte Fra Lippo Lippi for 15 000 i Manlina.


 LES OGSÅ: - With er villt populær


 


 Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer