FINALISTER: Amanda Jenssen og Marie Picasso kjemper om å vinne Idol 2007 i Sverige.  Foto: Daniel Ohlsson/TV4
FINALISTER: Amanda Jenssen og Marie Picasso kjemper om å vinne Idol 2007 i Sverige. Foto: Daniel Ohlsson/TV4Vis mer

Norsk seier i Sverige?

Amanda Jenssen er halvt "siddis" og kan fredag stikke av med seieren i Idol i Sverige.

SEHER.NO: Amanda Jenssen (19) er halvt norsk, og en av to finalister i Idol i Sverige. Fredag avgjøres det om det er henne eller konkurrenten Marie Picasso (28) som vinner svenske Idol.

- Det er veldig gøy og litt surrealistisk. Amanda er kjempeflink og har blitt spådd seier av flere svenske bettingselskaper, forteller Halvard Jenssen, Amandas norske far, til Seher.no.

Forrige fredag sang hun "Hallelujah" av Leonard Cohen og etter fremførelsen fikk hun stående applaus fra juryen.

Idol-juryen elsker henne, massevis av tv-seere elsker henne - til og med Carola elsker henne, skriver sydsvenskan.se.

- Amanda finner på mange interessante og overraskende ting på scenen slik at både dommere og publikum får hakeslipp eller tårer i øynene. Hun har en spesiell evne til å skape stemninger og situasjoner, fortsetter faren.

Som ung student flyttet Halvard til Sverige, og begynte etterhvert å jobbe som visesanger og skuespiller i nabolandet. Han var opptatt av å skrive egne tekster noe Amanda også er. Datterens musikalske talent ligger med andre ord i blodet.

- Hun har klart dette selv, men vi har en sterk interesse for musikk i familien, sier Halvard som i dag har lagt sin egen musikkarriere på hylla.

På spørsmål om hvem som har betydd mest for hennes musikalske utvikling svarer Amanda ikke overraskende: "Min far - Halvard Jenssen" på TV4.se sin hjemmeside. Selv tror Halvard at datteren kan vinne hele konkurransen.

- Amandas konkurrent Marie Picasso har en fantastisk Whitney Houston-stemme, og er veldig dyktig. Men jeg tror faktisk Amanda vinner - selv om jeg er pappaen hennes og derfor kanskje litt "blind".

Amanda selv føler seg allerede som en vinner etter at det ble klart at hun fikk finaleplass.

- Jeg synes at de som kommer til Globen (stedet finalen holdes i Stockholm) er vinnere begge to, men jeg vil ikke bli nummer tre. Ikke når jeg har kommet så langt, sa hun til sydsvenskan bare dager før hun sikret seg plassen.

Gjennom hele oppveksten har 19-åringen regelmessig besøkt familien sin i Norge, og i
Stavanger sitter farmor, onkel og søskenbarn og følger spent med på Amandas deltagelse i svenske Idol.

- Vi er litt stolte i familien, røper Amandas onkel, Jens Helge Jenssen til Aftenbladet.no.

VIDEO: Hør Amanda synge Hallelujah her (ekstern link)
LES HER: - Åste ryker ut av Idol