«Ex on the Beach»:

Norsk reality sjokkerer i utlandet

Årets «Ex on the Beach» får utenlandske eksperter til å måpe.

SJOKKERER: Da Siv Meyer og Ulrik Giske skal ha sex i en episode av «Ex on the Beach», blir det til en konkurranse om hvem som er flinkest til å onanere, og både Andreas Osterøy og Richard Liedholm melder seg på. Video: Dplay & Ingebjørg Iversen / Rød Løper. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norsk reality har hatt det med å sjokkere, men fra vi så sex på tv for første gang i «Big Brother», har det blitt mer og mer vanskelig å sjokkere norske tv-seere. «Northug»-hendelsen på «Paradise Hotel», der en kvinne brukte to menns lemmer som … skistaver, er blant øyeblikkene som har overrasket de siste åra.

I de to norske sesongene av «Ex on the Beach» har sjokkfaktor derimot fått en ny betydning. I første sesong fikk seerne bryne seg på gruppesex, og selv om vi bare er et par uker inne i sesong to, har vi allerede blitt servert flere onanistunt.

Deltaker Johanne Nordeng lånte et sexleketøy av en annen deltaker, og koste seg med det foran flere andre deltakere. Noen episoder senere forsøkte tre gutter å tilfredsstille deltaker Siv Meyer med fingrene sine, hvorpå hun rangerte hvem som var best.

KOS: Det er flere som vil hjelpe når Johanne Nordeng i «Ex on the beach» får låne vibratoren til Therese Pedersen. Video: Thea Hope/Dplay/Rød Løper Vis mer

- Aldri sett

Se og Hør har publisert flere av disse klippene, som har skapt reaksjoner på sosiale medier. Reagere gjør også flere utenlandske eksperter, som mener at slikt innhold trolig ikke ville bli sendt i deres respektive realityproduksjoner.

Emil Minana har jobbet i danske Se og Hør i flere år, og har blant annet dekket «Paradise Hotel» og «Ex on the Beach» over flere sesonger. Han forteller at han ikke har sett noe lignende i danske produksjoner.

OVERRASKET: Emil Minana jobber i danske Se og Hør, og har sett alt dansk reality har å by på. Av de norske deltakerne blir han rett og slett overrasket. Foto: Privat
OVERRASKET: Emil Minana jobber i danske Se og Hør, og har sett alt dansk reality har å by på. Av de norske deltakerne blir han rett og slett overrasket. Foto: Privat Vis mer

- Vi har tidligere sett en deltaker i danske «Paradise Hotel» som hadde med en dildo til hotellet, men de siste åra har det vært langt mellom de ville øyeblikkene. I danske «Ex on the Beach» har de fleste deltakerne gått for konvensjonell sex, forteller han etter å ha sett klippene.

Som norske Se og Hør, Dagbladet og VG, dekker danske medier reality i stor grad. Dansker er muligens kjent for å være hardere på flaska enn nordmenn, men i realityproduksjoners senger kan det virke som vi tar en klar ledelse.

- Det som overrasker meg med onani-klippene er at jentene tar over styringen. Onani-konkurransen overrasket meg spesielt. Det der har vi aldri sett på dansk tv før, forklarer han.

Minana innrømmer at det har vært flere «vilde knald» i dansk reality opp gjennom åra, og trekker fram et eksempel der en kvinnelig deltaker var i sexstillingen «Eiffeltårnet» med to menn i «Paradise Hotel».

- Og når det gjelder «Ex on the Beach», er nok det villeste vi har sett at Fie Laursen, en av Danmarks mest populære influensere, hadde sex på TV. Hun hadde intens sex med en som het Jeppe, bare for å bli dumpet et par dager senere, sier han, og innrømmer at «Ex on the Beach», i likhet med her i Norge, er det villeste på dansk tv i disse dager.

VILL REKORD: Ifølge den danske Se og Hør-journalisten er det realitystjerna Fie Laursen som står for det villeste «knaldet» i dansk realityhistorie. Foto: Kasper Wenstrup / Aller Media
VILL REKORD: Ifølge den danske Se og Hør-journalisten er det realitystjerna Fie Laursen som står for det villeste «knaldet» i dansk realityhistorie. Foto: Kasper Wenstrup / Aller Media Vis mer

- Har delt på sexleketøy

Ellinor Svensson jobber med underholdningsstoff i den svenske avisa Expressen, og har i likhet med danske Minana dekket realitykonsepter i flere år. I fjor omtalte hun den norske utgaven som «sjokkerende».

Etter å ha sett diverse klipp fra årets sesong, blir hun imidlertid ikke like overrasket som dansken.

- Det har skjedd i svenske «Ex on the Beach» at venner har delt på sine sexleketøy. Det er jo herlig at man kan få dele på sine verdifulle eiendeler. Jeg synes det er helt greit så lenge alle er med på det, forteller hun.

- HELT GREIT: Ellinor Svensson jobber med reality i svenske Expressen. Hun blir ikke spesielt overrasket over det hun har sett. Foto: Privat
- HELT GREIT: Ellinor Svensson jobber med reality i svenske Expressen. Hun blir ikke spesielt overrasket over det hun har sett. Foto: Privat Vis mer

Episoden Svensson refererer til, hendte tidligere i år. I svenske «Ex on the Beach» valgte deltaker Isabelle Vogel å bruke venninnens sexleketøy, litt som i den norske utgaven. Det er imidlertid ikke slik at de norske har forsøkt å kopiere de svenske, da begge utgavene ble spilt inn på starten av året.

Se det svenske klippet under her:

EX ON THE BEACH SVERIGE: Isabelle Vogel viser seg å bli svært glad i venninnens leketøy. Video: Dplay. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

Selv om dette altså har hendt før, forstår Svensson at enkelte kan reagere:

- Men jeg kan forstå at folk reagerer på det. Det er vel fordi det er litt rampete å ha sex på tv. Deltakerne som har vært med på disse stuntene burde ikke skamme seg.

Et argument som ofte trekkes fram når ungdommer har sex på tv, er at framtida deres blir ødelagt og at det må være vondt for foreldrene. Likevel ser man at flere «utskjelte» realitydeltakere klarer seg fint i ettertid.

- Det er vanskelig å si om noe sånt vil påvirke dem i framtida. Jeg tror absolutt at folk danner seg et bilde av mennesker de ser på skjermen, men det er ikke lett å si hvordan det påvirker dem - annet enn at de får flere følgere på Instagram, forklarer hun.

Mediesjef i Discovery Networks Norway, Hanne McBride, sier i en kort kommentar til Se og Hør at de aldri blander seg inn i deltakernes seksuelle situasjoner.

- Ingen deltakere er instruert, og så lenge det er snakk om samtykkende voksne, er hva de foretar seg i villaen opp til dem, forklarer hun.

LES OGSÅ: Avslører hvorfor hun bytter navn

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer