Norsk MGP-låt brukes i Hollywood-film

Det liker artistene svært dårlig...

<strong>IRRITERTE:</strong> At Samiid Ædnan brukes i Hollywood-filmen The Thing, gjør artistene irriterte. Foto: SCANPIX
IRRITERTE: At Samiid Ædnan brukes i Hollywood-filmen The Thing, gjør artistene irriterte. Foto: SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Den norske Melodi Grand Prix-sangen «Samiid Ædnan» blir brukt i den kommende Hollywood-grøsseren «The Thing».

Det skjer uten artistene, Mattis Hætta og Sverre Kjelsbergs, samtykke.

- Jeg synes det er merkelig at folk ikke spør om lov før de bruker min stemme og noe jeg har vært med på å skape, sier Hætta til VG.

Universal Music eier rettighetene til den klassiske sangen, som vant den norske finalen i 1980. Plateselskapets norske sjef, Yngve Næss, bekrefter at låten er lisensiert ut til bruk i filmen.

- Det tok en stund før jeg oppfattet at Hollywood-koblingen ikke var en spøk, og jeg hadde vel for så vidt forventet å få en forespørsel om å bruke «Samiid Ædnan» først, forteller Kjelsberg til avisen.

Filmen «The Thing» har norgespremiere i oktober. Flere norske skuespillere har roller i filmen, deriblant Stig Henrik Hoff, Jørgen Langhelle og Trond Espen Seim.
 
Bli fan av Seher.no på Facebook her
 
Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no
 
Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.
 
LES OGSÅ: Anklager TV3 for samehets

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer