ALVORLIG ULYKKE: Rune Holta er vant til harde tak på speedwaybanen, men søndagens flystyrt mener han er det verste han har vært med på. Dette bildet er fra et løp i Vikingskipet i Hamar i 2003.  Foto: SCANPIX
ALVORLIG ULYKKE: Rune Holta er vant til harde tak på speedwaybanen, men søndagens flystyrt mener han er det verste han har vært med på. Dette bildet er fra et løp i Vikingskipet i Hamar i 2003. Foto: SCANPIXVis mer

Norsk MC-stjerne styrtet

Det norske speedway-esset Rune Holta så døden i øynene da småflyet han satt i krasjet i bakken.

SEHER.NO: Flyet til Holta (33) som er en av verdens beste speedway-kjørere - var på vei til en flyplass utenfor den polske byen Tarnow, da flyet hans krasjet inn i tretoppene under landing.


-Jeg så at piloten ikke ville klare å komme seg over tretoppene. Jeg skjønte at vi kom til å styrte og jeg var helt sikker på at det var slutt, sier han til VG.


Etter å ha våknet opp da hans polske lagkamerat Tomasz Gollop dro ham ut av flyet, ble Holta tatt med til sykehus, men kom fra ulykken uten alvorlige skader.


Flere turgåere skal ha vært øyenvitner til at flyet braste inn i tretoppene.


- De hadde kjempeflaks, Hadde de truffet rett i trestammene kunne det endt med døden for alle sammen, sier inspektør Andrzej Sus ved politiet i Tarnow til VG.