Gwyneth Paltrow:

Norsk lege slakter Paltrow-råd

- Kan være med og vippe folk i feil retning.

FÅR KRITIKK: Gwyneth Paltrow har måttet tåle mye kritikk for rådene hun stiller seg bak på nettsiden sin, Goop. Nå er skuespilleren nok en gang i hardt vær. Foto: NTB Scanpix
FÅR KRITIKK: Gwyneth Paltrow har måttet tåle mye kritikk for rådene hun stiller seg bak på nettsiden sin, Goop. Nå er skuespilleren nok en gang i hardt vær. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I 2008 lanserte skuespiller Gwyneth Paltrow (47) livsstilsbloggen Goop, der hun siden har delt alt fra reiseanbefalinger og shoppingtips til skjønnhetsbehandlinger og matråd.

Nettsiden har skapt mye blest rundt 47-åringen, som blant annet har måttet tåle å stå i stormen når flere eksperter har gått ut og kritisert livsstilsrådene hun deler. Blant annet var det mange som reagerte da hun i 2015 rådet kvinner til å dampe vaginaen sin, et råd hun så seg nødt til å trekke tilbake bare kort tid etter.

Nå er skuespilleren nok en gang i hardt vær, etter at hun nylig delte en artikkel som skal hjelpe leserne med å nå sin «magreste levelige vekt».

Genetisk «spekter»

Artikkelen, som går under tittelen «Avslører diett-myter», baseres på et intervju med psykologen Traci Mann, som mener at alle mennesker bør ha som mål å være i den laveste skalaen av «spekteret» man er gitt.

Med dette mener psykologen at alle mennesker genetisk er tildelt et visst «spekter» når det kommer til vekt, og at vekten varierer i dette spekteret. Dersom man derimot går under dette, vil kroppen ifølge Mann prøve å komme tilbake til «ditt spekter», og dermed vil man ikke se resultater hvis man forsøker å gå ned i vekt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer