Norsk ekspert forsvarer Victorias bilde

- Slipp foreldrekjærligheten fri, det er selve kilden til vekst og velvære.

KYSSET HARPER: Victoria Beckham la ut et bilde på Instagram av seg selv og dattera Harper (5) som kysser. Flere reagerte på dette. En norsk barnepsykolog mener nå at Beckham ikke gjorde noe feil.  Foto: Splash News
KYSSET HARPER: Victoria Beckham la ut et bilde på Instagram av seg selv og dattera Harper (5) som kysser. Flere reagerte på dette. En norsk barnepsykolog mener nå at Beckham ikke gjorde noe feil. Foto: Splash News Vis mer

Nå møter stjerna motgang. På Instagram har hun lagt ut et bilde av seg selv og dattera Harper (5), der de tilsynelatende er på svømmetur.

Anledningen var Harpers bursdag, og hun feirer det hele med å kysse henne på munnen. «Vi elsker deg masse», skriver Beckham, etterfulgt av flere hjerter.

Det er ikke alle som lar seg sjarmere av bildet. Beckham har fått flere kommentarer på at en forelder ikke skal kysse barna sine på munnen.

- Ukomfortabel

«Du skal ikke kysse barna på leppene. Jeg prøver ikke å være frekk, men det er sant», har en bruker kommentert under bildet ifølge BBC.

Happy Birthday baby girl We all love you so much X @davidbeckham @brooklynbeckham kisses from mummy X

A photo posted by Victoria Beckham (@victoriabeckham) on

Flere titalls lignende kommentarer har rent inn.

Liz Brewer, ekspert på sosial etikette, mener at det å kysse barna er en uvanlig praksis.

- Jeg hadde følt meg ukomfortabel med å gjøre det og jeg tror folk flest er enige. Om hun føler at det sømmer seg, så får det være. Jeg vil ikke si at hun er noen god rollemodell, forteller Brewer til BBC.

- Heller for mange enn for få

Det er derimot strid blant ekspertene på hvorvidt dette er greit.

Den norske barnepsykologen Kerstin Söderström ved Høgskolen i Lillehammer, forteller til Dagbladet at man bør slippe kjærligheten fri.

- Slipp foreldrekjærligheten fri, det er selve kilden til vekst og velvære, forteller hun og fortsetter:

- Men respekter hva barnet liker og ikke liker. Det handler om å være obs på barnets reaksjon og huske på at barn, hvor søte de enn er, ikke er fritt vilt for voksnes kose- og kyssebehov, forteller barnepsykologen.

Hun mener at barn er fullverdige mennesker med indre opplevelser som skal lyttes til og respekteres.

- Slik lærer de seg selv å kjenne, og å forstå og respektere andre, forklarer Söderström.

Har man eldre barn kan man gjerne spørre barnet om hva de mener om kyssingen før man gjør det.

- Det kan være enkelte situasjoner de ikke liker, der de trenger hjelp til å beskytte seg for begeistrede tanter og besteforeldre. Men alt i alt, bedre med litt for mange enn for få kyss, avslutter barnepsykologen.

Saken ble opprinnelig publisert på Dagbladet.no.

LES OGSÅ: Hva er det Victoria driver med her?