Kim Kardashian West:

Norsk ekspert forklarer Kardashians «sjette tå»

- Skyldes høye hæler eller veldig smale sko.

MYE OPPMERKSOMHET: Den siste tida har et bilde av føttene til Kim Kardashian West gått viralt. Nå hevder en ekspert å sitte på forklaringen. Foto: NTB Scanpix
MYE OPPMERKSOMHET: Den siste tida har et bilde av føttene til Kim Kardashian West gått viralt. Nå hevder en ekspert å sitte på forklaringen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Det var mange som måtte se en ekstra gang da Kim Kardashian West (38) tidligere denne uka delte et nytt bilde av seg selv og søstera Kylie Jenner (22).

Flere beit seg nemlig raskt merke i det faktum at det ser ut til at 38-åringen har seks tær på den ene foten, og mens flere mente det var en photoshop-blemme fra stjernas side, hevdet en talsperson for Kardashian at det hele handlet om vinkelen føttene hennes sto i på bildet.

Kardashian har foreløpig ikke uttalt seg om «den sjette tåa» selv, men en ekspert og kirurg i fotterapi på ankler og føtter, avkrefter at det som stikker ut på foten hennes er en sjette tå, skriver Mirror.

Krever operasjon

Dr Daniel Geller avkrefter også at det er en typisk bunion, eller Hallux valgus, som er en skjevstilling på foten. Dette kommer ifølge Geller som regel ved stortåa.

Ifølge eksperten har utveksten og det som likner på en ekstra tå kommet av at 38-åringen har gått svært mye i høye hæler på en daglig basis.

- Det man ser her er nok det femte metatarsalbeinet som bøyer seg litt utover, noe som nesten skaper en illusjon om at hun har en sjette tå, forklarer han.

- I dette tilfellet er det vanligvis et resultat av å ha høye hæler eller sko som er veldig smale foran som klemmer tærne hardt sammen. Når man klemmer tærne sammen, stikker metatarsalbeinet utover, fortsetter han.

ANNERLEDES SKO: Også i disse slippersene ser det ut som at Kim har seks tær på den ene foten. Foto: NTB Scanpix
ANNERLEDES SKO: Også i disse slippersene ser det ut som at Kim har seks tær på den ene foten. Foto: NTB Scanpix Vis mer
HØYE HÆLER: Ifølge en fotekspert kan det skyldes mye bruk av høye hæler. Foto: NTB Scanpix
HØYE HÆLER: Ifølge en fotekspert kan det skyldes mye bruk av høye hæler. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Eksperten avkrefter likevel heller ikke at det kan ha oppstått slimposebetennelse over beinet. Han forteller til nettstedet at det lett kan løses, men at det som oftest krever kirurgi. Dette kan føre til at stjerna ikke kan bruke høye hæler på flere uker.

EKSPERT: Morten Johannessen har jobbet med føtter i mange år ved Nemus i Oslo. Foto: Nemus
EKSPERT: Morten Johannessen har jobbet med føtter i mange år ved Nemus i Oslo. Foto: Nemus Vis mer

På tidligere bilder av Kardashian ser man også det mange påpeker på foten hennes.

Press på føttene

Kiropraktor ved Nemus i Oslo, Morten Johannessen, forteller til Se og Hør at han ved første øyekast også fikk en oppfatning om at stjerna hadde seks tær.

Ved en nærmere titt er han imidlertid uenig med ovennevnte ekspert, og tror at illusjonen om seks tær handler om høye hæler og vinkling på føttene.

- Ut ifra hva jeg kan se har hun helt normale føtter, og jeg har sett noen tusen føtter, sier han lattermildt.

- Dette handler nok i stor grad om høye hæler, som jeg vil tro hun bruker ofte. Og ved bruk av det, så dobles jo presset foran på foten, og foten blir presset.

Med andre ord står Johannessens forklaring i samsvar med hva Kim Kardashians talsperson forklarte tidligere denne uka.

OPERERES: Ifølge eksperten må Kim operere for å fjerne det mange omtaler som en sjette tå. Foto: NTB Scanpix
OPERERES: Ifølge eksperten må Kim operere for å fjerne det mange omtaler som en sjette tå. Foto: NTB Scanpix Vis mer
TYDELIG: Når stjerna går med åpne sko kommer den tydelig fram. Foto: NTB Scanpix
TYDELIG: Når stjerna går med åpne sko kommer den tydelig fram. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ikonisk

«Har jeg blitt gal, eller har Kim seks tær? Kan noen være så snill og forklare, jeg er så forvirret. Jeg har telt så mange ganger», var blant det en fan nylig skrev under stjernas Instagram-innlegg.

Flere andre har også lagt merke til tå-tabben, og luftet sine meninger under bildet.

«Bror, 11. august hadde hun bare fem tær. Hvordan kan det gå så galt med redigeringen at du ender opp med en sjette tå?» spurte en i kommentarfeltet.

TATT PÅ FERSKEN: Instagram-profilene @celebface og @beauty.false tar stjernene på fersken i ekstremt bilderedigering. Her er noen av de villeste eksemplene. Video: Rød Løper Vis mer

«Dette bildet har så mange feil i seg», skrev en tredje følger.

Kjendisblogger Perez Hilton (41) omtalte på sin side den sjette tåa som «ikonisk».

Kim Kardashian har ved flere anledninger blitt anklaget for å redigere figuren sin, fjerne strekkmerker og generelt endre mye på bildene hun velger å dele på Instagram. Og det var derfor mange som også denne gangen mente at den ovennevnte «tåa» var en redigeringstabbe fra stjernas side.

LES OGSÅ: Svarer på kalori-kritikk: - Ikke frisk

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer