Eurovision:

Norsk danser med palestinsk flagg på ryggen

Det var norske Mona Berntsen som danset med det palestinske flagget på Eurovision-scenen.

EUROVISION: Norske Mona Berntsen (29) danset for Madonna med det palestinske flagget på ryggen under gårsdagens Eurovision Song Contest-finale. Det skaper sterke reaksjoner. Video: Eurovison Song Contest Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Under Madonnas Eurovision-opptreden lørdag kveld ble det vist fram et palestinsk flagg.

Nå er det kjent at det var den norske danseren Mona Berntsen (29) som hadde det palestinske flagget på ryggen.

Det bekrefter hennes manager Nassir Achour overfor Dagbladet.

I videoen over kan du se at hun tar av seg en maske, før hun snur seg og forlater scenen.

Det var VG som omtalte denne saken først.

De har fått en kommentar fra arrangøren European Broadcasting Union (EBU) som sier til dem at stuntet ikke var avklart med dem på forhånd:

«To av Madonnas dansere viste det israelske og palestinske flagget i et kort øyeblikk. Dette elementet i opptreden var ikke avklart med EBU på forhånd og var ikke en del av øvelsene på forhånd. Eurovision er et ikke-politisk arrangement, og det har Madonna blitt gjort oppmerksom på,» skriver EBU i epost til avisa.

<strong>DOMMER:</strong> Det var danser og tidligere «Norske Telenter»-dommer, Mona Berntsen, som stilte med palestinsk flagg på ryggen under Eurovision-finalen. Her er hun sammen med Mia Gundersen. Foto: NTB Scanpix
DOMMER: Det var danser og tidligere «Norske Telenter»-dommer, Mona Berntsen, som stilte med palestinsk flagg på ryggen under Eurovision-finalen. Her er hun sammen med Mia Gundersen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Varslet politisk budskap

I forkant av Madonnas opptreden var det varslet at den nye låta artisten framførte, skulle inneholde et politisk budskap, noe arrangørene setter lite pris på.

Saken fortsetter nedenfor.

Det er nemlig slik at Eurovision skal holdes så politisk nøytralt som mulig. Akkurat det har vært vanskelig for mange i år, ettersom finalen arrangeres i Israel.

Tirsdag kommenterte hun sin omdiskuterte opptreden for første gang til nyhetsbyrået Reuters.

- Jeg vil aldri slutte å spille musikk for å tilpasse meg noen politisk dagsorden, og jeg vil heller ikke slutte å snakke om brudd på menneskerettighetene, uansett hvor i verden de skjer, sa Madonna.

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer