Artist tiltalt for fyllekjøring:

Norsk artist skal ha krasjet luksusbil i beruset tilstand

Hadde 2,22 i promille to timer etter at hun krasjet inn i en eller flere biler i Oslo, ifølge tiltalen fra Oslo tingrett.

TILTALT: En norsk, kvinnelig artist i 30-årene skal ifølge en tiltale fra Oslo tingrett ha krasjet en luksusbil mens hun kjørte i fylla. Foto: Se og Hør
TILTALT: En norsk, kvinnelig artist i 30-årene skal ifølge en tiltale fra Oslo tingrett ha krasjet en luksusbil mens hun kjørte i fylla. Foto: Se og Hør Vis mer

(Se og Hør): En kjent norsk kvinnelig artist i 30-årene er tiltalt for å ha kjørt i beruset tilstand og for forulemping av offentlig tjenestemann, etter en hendelse i Oslo sentrum i fjor høst.

Det var VG som først omtalte saken i Norge.

Ifølge tiltalen kjørte kvinnen en luksusbil i Bernt Ankers gate i Oslo 29. september i fjor «til tross for at hun var påvirket av alkohol og/eller andre berusende eller bedøvende midler».

Høy promille

Hun skal også ha kjørt inn i en eller flere biler på stedet, noe som førte til materielle skader på bilene, ifølge tiltalen.

Politiadvokat Tone-Anne Stene i Oslo politidistrikt sier til Dagbladet at politiet ikke kan utelukke at det er snakk om materielle skader på flere biler.

En blodprøve som ble tatt av henne to timer etter kjøringen viste at hun hadde 2,22 i promille, heter det i tiltalen.

Hun er også tiltalt for forulemping av offentlig tjenestemann, etter at hun skal ha ropt til to politibetjenter. Ifølge tiltalen «skrek og/eller kjeftet» hun også på en av politimennene og satte seg kraftig til motverge.

Den tiltalte kvinnen har vært synlig i det norske musikklandskapet i flere år, og har hatt låter på hitlistene både i Norge og i utlandet. Hun har også vært å se i flere musikkonkurranser.

Det har så langt ikke lyktes Se og Hør å komme i kontakt med artisten selv. Artistens manager opplyser overfor VG at de er uenige i tiltalen.

- Håper på god vurdering

Artistens manager sier til Dagbladet at det hele var et uhell, og hevder at den etablerte norske artisten ikke kjørte i beruset tilstand.

- Vi mener at det ikke foreligger noe straffbart, at dette var et uhell. Vi er sjokkert over behandlingen fra politiet. Nå skal saken opp i retten, og vi håper på en god vurdering der, sier artistens manager til Dagbladet.

Manageren forklarer at artisten mener det skjedde et uhell med en annen bil, men at hun deretter gikk ut av bilen for å sjekke uten å oppdage noen skader.

Deretter skal artisten ha beveget seg videre til en samling med venninner der det ble drukket alkohol. Det var ifølge manageren først da hun forlot denne samlingen at politiet kom. Artisten har selv forklart at politiet «la henne i bakken», forteller manageren.

- Personen har ikke kjørt bil i beruset tilstand, og politiet har ikke tatt henne i å kjøre noe som helst. Hun drakk etter den ulykken skjedde. Selv mener artisten at det heller ikke var snakk om noen ulykke, så at denne andre personen velger å ringe politiet i etterkant får stå for hans regning, sier artistens manager til Dagbladet.

Saken berammes i Oslo tingrett den 24. mai.

LES OGSÅ: Slik la de den fire år lange feiden bak seg