Norges vakreste sykkeltur

Spenn på deg den åletrange shortsen og sørg for skikkelig demping i setet. Rallarvegen er åpnet...

DRAMATISK: Det er mektige naturopplevelser som venter deg på veien over fjellet. Og enkelte steder er det enda viktigere å holde seg på veien enn andre... Foto: Haugastøl
DRAMATISK: Det er mektige naturopplevelser som venter deg på veien over fjellet. Og enkelte steder er det enda viktigere å holde seg på veien enn andre... Foto: Haugastøl Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Gladmelding til alle sykkelentusiaster – Rallarvegen er åpen for sesongen! Snøen har smeltet i rekordfart og gitt langt tidligere åpning av denne legendariske sykkelturen enn normalt.


Den spektakulære sykkelruten går fra Haugastøl via Finse og Hallingskeid til Flåm. Den totale lengden er ca 80 km, og tar deg over fjellet og nedover dalen til Vestlandet. De siste 20 km går ned Flåmsdalen som er verdenskjent for Flåmsbanen og den mektige naturen. Høydeforskjellen er på 865 meter og byr på kontraster fra høyfjell og ned til gårds – og bygdelivet ved fjorden. Regn med å bruke 8 – 12 timer fra Haugastøl til Flåm.  Tar du med de yngste, anbefales det at barna er over 12 år for å sykle på egen sykkel.

Skjem deg bort underveis
Finse:
Finse 1222 er et annerledes villmarkshotell med førsteklasses kjøkken og historisk atmosfære. Hotellet har sågar sin egen vin, produsert av Sabourin Frères i Bordeaux-distriktet i Frankrike. Så her skulle forholdene ligge godt til rette for en behagelig stopp før dere tar fatt på sykkelturen.
Pris: 990 kr pr. pers. i dobbeltrom. Barn 6-12 halv pris i ekstraseng.
For mer info: www.finse1222.no


Haugastøl: Haugastøl Turistsenter er en familiebedrift som består av 25 leiligheter fra 30 kvm til 120 kvm., dagligvare-butikk, frokost og middagsservering og sykkelutleie. Her bor dere i smakfullt innredede leiligheter, med eget kjøkken. De tilbyr også et vell av aktivitetstilbud hvis dere har lyst til å prøve noe annet enn sykling - midtveis på turen.
Pris: Leiligheter i flere kategorier, fra kr 350 pr. pers. i dobbeltrom. Ingen barnerabatt.
For mer info: www.rallarvegen.com


Flåm: Fretheim Hotel er godt forberedt på å ta i mot syklistene som kommer sultne og slitne til endestasjonen i Flåm. På hotellet kan du hente nye krefter, nyte et godt måltid basert på lokale råvarer, gjerne økologiske, få deg en velfortjent dusj og krype under dyna i en god og varm seng.
Pris: 745 kr pr. pers. i dobbeltrom. Barn kr 150 i ekstraseng.
For mer info: www.fretheim-hotel.no


---------------------------
RALLARVEGEN
Sykkeltid:
Haugastøl - Flåm ca 8-12 timer
Finse - Flåm ca 5-8 timer
Myrdag-Flåm ca 1-2 timer
Sykler:
Kan leies på Haugastøl, Finse eller i Flåm.
Pakkepriser: Oslo/Bergen: Kr 1600,-/1121,-. Inkluderer tog t/r med plassbillett samt leiesykkel i to dager. Mer info: www.rallarvegen.no

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer