NORGES HANNAH MONTANA: Hanna Kanutta har stemmen til Miley Cyrus i både serien og filmversjonen av Disneysuksessen "Hannah Montana".  Foto: Seher.no/Anders Myhren
NORGES HANNAH MONTANA: Hanna Kanutta har stemmen til Miley Cyrus i både serien og filmversjonen av Disneysuksessen "Hannah Montana". Foto: Seher.no/Anders MyhrenVis mer

Norges svar på Miley Cyrus

17 år gamle Hanna har stemmen til verdens største tenåringsidol!

Se videointervju med norske Hannah Montana nederst i saken!

SEHER.NO: I mai er det duket for storslått filmfest, når en av verdens kanskje mest populære barne-og ungdomsserier - Disneys "Hannah Montana", har premiere på kinolerretet.

Filmen er ventet å bli en av årets store publikumsuksesser, mye på grunn av hovedrolleinnehaver og tenåringsidol Miley Cyrus (16).

Cyrus har de siste årene utviklet seg til å bli en av verdens mest kjente ungdomsstjerner, både innen tv og musikk, og omtales nå som en av de mektigste tenåringene i Hollywood.

I Norge er det imidlertid en helt annens stemmeprakt som kommer frem i Hannah Montana-filmen.

17 år gamle Hanna Kanutta Helstad fra Oslo har nemlig vært stemmen til "norske" Hannah Montana i en årrekke.

Og Helstad innrømmer at det både er morsomt og litt stort å få lov til å dubbe stemmen til en så stor ungdomsstjerne.

- Vennene mine vet jo hva jeg jobber med, så de har det veldig gøy med å fortelle det til små søsken og kusiner, eller folk som ser på serien på norsk og liker det. For serien er jo hovedsakelig dubbet for barn som ikke forstår engelsk. Og det er jo gøy det, at folk kjenner igjen stemmen min, men det er som oftest når de har blitt fortalt at det er meg, humrer hun til Seher.no.

Oslojenta fikk jobben etter at hun hadde gjennomgått en stemmeprøve, som er en slags audition for dubbing av film. Og det var produsentene i USA som tilslutt godkjente at hun fikk jobben.

- De sendte inn stemmen min til Amerika, og så ble jeg valgt, så det var jo kjempegøy, forteller Hanna.

Til tross for at hun har spilt stemmen til Miley Cyrus i flere år nå, tror hun likevel ikke at de er sånn altfor like.

- Sånn rent bortsett fra at vi heter Hanna begge to, som artister, eller det er hennes artistnavn i serien da... hun er glad i musikk og glad i å danse. Det er jeg og, så det er vel det da, sier hun.

"Hannah Montana: The Movie" har Norgespremiere 1. mai!

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: - Jeg har ikke lyst til å få barn!

Se videointervju med norske Hannah Montana, samt filmtrailer nedenfor:

[obj:media:7691]Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.