Norges svar på Bill og Melinda

Bill og Melinda Gates har et stort nettverk over hele verden, det samme har Petter og Gunhild Stordalen.

<strong>VIKTIGE VENNER:</strong> Petter og Gunhild Stordalen er svært engasjert i miljøvern og hentet inn tung skyts, ingen ringere enn Arnold Schwarzenegger, til Zero-konferansen tidligere denne uken.  Foto: Petter Stordalens Twitter-konto
VIKTIGE VENNER: Petter og Gunhild Stordalen er svært engasjert i miljøvern og hentet inn tung skyts, ingen ringere enn Arnold Schwarzenegger, til Zero-konferansen tidligere denne uken. Foto: Petter Stordalens Twitter-konto Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Ekteparet Stordalen er i vinden som aldri før. Tidligere denne uken vakte paret oppsikt da den tidligere California-guvernøren og filmstjernen Arnold Schwarzenegger (64) kom på privat fest hjemme hos det norske superparet.

Ifølge Se og Hør ankom Arnold den storslagne kjendisklimafesten akkurat i tide til å høre Gunhild, som sitter i miljøorganisajonen Zeros styre, holde velkomsttale. Der gjorde hun flere morsomme kommentarer om sin amerikanske venn som sto helt framme ved scenen.

Ifølge flere av gjestene på festen, sto Arnold og Gunhild i dype samtaler utover kvelden. Begge er dypt involvert i miljøsaken, og Arnold var i Norge for å holde foredrag under Zero-konferansen, en konferanse Gunhild er tungt involvert i gjennom sin styreplass i miljøorganisajonen.

Så god tone var det mellom de to, at da Gunhild utfordret Arnold til å si noen ord til gjestene, så han bød på en klimatale med mye fleiping rundt sin egen vektløfterkarrière.

Det er ikke første gang venner av Petter og Gunhild stiller opp på klimakonferansen. I fjor var det Bob Geldof som var hovedtaler under Zero-konferansen, bare måneder etter at han hadde viet paret under deres spektakulære bryllup i Marrakech. Forøvrig et bryllup som for alvor satte det ambisiøse paret på det internasjonale kartet.

- Verdens dyreste bryllup, var tittelen Se og Hør brukte om det vanvittige arrangementet.

Senere har det kommet fram at bryllupet skal ha kostet mellom 25 og 30 millioner kroner. Tilsammen var prislappen kun 20 millioner kroner da Liza Minelli og David Gest giftet seg, og 17,5 millioner da Paul McCartney og Heather Mills smidde seg i Hymens lenker.

Etter ekteskapet med miljø- og helseeksperten Gunhild, er det ifølge siste utgave av Se og Hør stadig flere som mener at Petter og Gunhild er Norges svar på på den styrtrike Microsoft-gründeren og filantropen Bill Gates (56) og hans kone Melinda (47), som gir bort milliarder til gode formål med Bill & Melinda Gates Foundation.

Ikke minst har milliardærene Petter Stordalen og Bill Gates funnet seg koner med ambisjoner om å redde verden. Bill møtte Melinda i Microsoft, nå sitter hun i flere styrer og jobber fulltid med Bill & Melinda Gates Foundation. Gunhild sitter i styret i Nordic Choice Hotels, jobber som lege, sitter i flere styrer og arbeider med The Stordalen Foundation.

Melinda hadde toppkarakterer hele veien på skolen - og tok blant annet en MBA. Gunhild tok nylig sin doktorgrad, har alltid vært et skolelys - og skal ifølge sikre kilder begynne på en MBA i 2012. De ble begge fridd til i USA: Gunhild på en fjelltopp i Aspen, mens Melinda ble fridd til i en juvelbutikk i Omaha, hvor investoren Warren Buffet hadde fått den åpnet etter stengetid.
 
Også bryllupene til de to engasjerte damene hadde likhetstrekk - Petter leide alle rommene på luksuriøse hotel La Mamounia i Marokko, og Bill gjorde det samme på Manele Bay Hotel på Hawaii. Eneste store forskjell var prislappen - Petter og Gunhilds bryllup var faktisk adskillig dyrere.

Bill og Melinda Gates har et stort nettverk over hele verden, det samme har Petter og Gunhild Stordalen. Arnold Schwarzenegger er ikke den eneste internasjonale storheten som inngår i Stordalens nettverk. Paret har et omfattende nettverk i Norge, Sverige, Europe og ikke minst i New York hvor de blant annet bodde tre måneder i 2010.

Som om ikke det var nok, startet Petter og Gunhild i fjor - i likhet med Bill og Melinda Gates - en idealistisk stiftelse. The Stordalen Foundation har allerede gitt voksne 14 millioner kroner til The European Climate Foundation. 

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: - Hun kan utvilsomt bli skikkelig sint   

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer