I NORGE: Den skotske filmstjernen Brian Cox var i Haugesund i forrige uke i forbindelse med premieren på «Wide Blue Yonder», hvor han har hovedrollen. Her er han på Amanda-vorspielet for de nominerte før showet satte i gang.  Foto: Anders Myhren/Seher.no
I NORGE: Den skotske filmstjernen Brian Cox var i Haugesund i forrige uke i forbindelse med premieren på «Wide Blue Yonder», hvor han har hovedrollen. Her er han på Amanda-vorspielet for de nominerte før showet satte i gang. Foto: Anders Myhren/Seher.noVis mer

- Norge var utfordrende for min kone

Men Hollywood-stjernen synes det var fantastisk å jobbe i Haugesund.

Se videointervju med Hollywood-stjernen Brian Cox nederst i saken! 


SEHER.NO: I forrige uke var den skotske stjerneskuespilleren Brian Cox (64) i Haugesund i anledning førpremieren på den nye norsk-britiske spillefilmen «Wide Blue Yonder», hvor han har hovedrollen som sjøulken Wally.

64-åringen har med årene blitt en av Storbritannias mest kjente og profilerte stjerner i Hollywood, og har medvirket i storfilmer som «Zodiac»,  «Braveheart», «X-Men 2», «Troja», «Red» og filmene om Jason Bourne.

Tross stjernestatusen, var det en svært blid, ydmyk og sjarmerende Cox som møtte Seher.no i forbindelse med Amanda-utdelingen i Haugesund fredag, hvor han også delte ut prisen for «beste mannlige birolle» til Ingar Helge Gimle.

Og stjernen, som spiller mot blant andre Hege Schøyen, Ingrid Bolsø Berdal og Kåre Conradi i «Wide Blue Yonder», kunne avsløre at han var svært imponert over de norske skuespillerne han har samarbeidet med.

- De er fantastiske, helt eksepsjonelle. Hege Schøyen og Ingrid Bolsø Berdal - de er kjempeflinke. Det har vært utrolig hyggelig å jobbe med dem, og en sann glede å tilbringe tid her. Det er ikke ofte man får mulighet til å jobbe med skuespillere som ikke bare er utrolig dyktige i deres eget språk, men også gode i engelsk. Jeg var veldig imponert, og det var en stor glede for meg å spille mot dem, sa han til Seher.no fredag kveld.

Skuespilleren tilbragte flere måneder i Haugesund i anledning innspillingen for tre år siden. Og selv om 64-åringen er vant til kaldt og brutalt vær i Skottland, innrømmer han at det var utfordrende for sin kone - Nicole Ansari-Cox.

- Det var utfordrende for min kone. Hun er halvt persisk og halvt tysk, og den persiske delen av henne ønsker alltid å være varm. Og Haugesund er krevende vet du, det er veldig vakkert, men når det regner, så regner det. Jeg har til og med hørt at det regner mer her enn i Bergen! Men det er en vakker kyst, med og uten regn, humret han.

64-åringen, som vant Emmy og ble nominert til en Golden Globe for sin rolle som Hermann Göring i tv-serien «Nuremberg» i 2001, fortalte også at han mer enn gjerne kommer tilbake til Norge.

- Jeg elsker det her.  Det minner meg veldig om hjemlandet mitt. Det er veldig likt og menneskene er like, de har samme form for humor, smilte han.

Bli fan av Seher.no på Facebook her!  

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.LES OGSÅ: - Tror ikke jeg finner kona denne gangen

Se videointervju med Hollywood-stjernen Brian Cox nedenfor:[obj:media:8838]