«Norge Rundt»-Pål falt for «Ingen grenser»-Kristin

- Jeg ble betatt med en eneste gang.

TAKKNEMLIGE: – Vi er fullt klar over at vi begge fikk en ekstra sjanse! I Bergen fikk Pål Kristian og Kristin smake på både sol og
regn, slik de har gjort ellers i livet, på alle måter. De har begge vært en hårsbredd fra døden. Foto: Se og Hør
TAKKNEMLIGE: – Vi er fullt klar over at vi begge fikk en ekstra sjanse! I Bergen fikk Pål Kristian og Kristin smake på både sol og regn, slik de har gjort ellers i livet, på alle måter. De har begge vært en hårsbredd fra døden. Foto: Se og Hør Vis mer

SEOGHØR.NO: – Jeg ble betatt med en eneste gang. Hun hadde et så levende ansikt, og øynene hennes var det første jeg la merke til.

- Jeg hadde bestemt meg for ikke å ha noe med damer å gjøre på en stund, men Kristin endret på det! sier Pål Kristian Lindseth (50) til Se og Hør med et smil.

Den sjarmerende ålesunderen er gift med Nesset-kvinnen Kristin Maridal (57), og fikk sin kjære raskt på besøk til sin nye arbeidsby Bergen etter at han overtok som programleder for «Norge Rundt».

Stygt kvestet

Hun var en av deltakerne med fysisk funksjonshemming som deltok i TV-serien «Ingen grenser» i 2013.

Saken fortsetter under bildet.

GRIPENDE TV-SERIE: Kristin deltok i «Ingen grenser» i 2013 der Odd-Bjørn
Hjelmeset var programleder Foto: Se og Hør
GRIPENDE TV-SERIE: Kristin deltok i «Ingen grenser» i 2013 der Odd-Bjørn Hjelmeset var programleder Foto: Se og Hør Vis mer

Kristin ble alvorlig skadet da hun var ute på journalistjobb for Sunnmørsposten i 1988, og har i alle år senere måttet leve med sterke smerter.

Hun skulle parkere på fergekaien på Vestnes, da en bil brått raste inn i bilen hennes.

Nakken brakk – og hun fikk den samme skaden som den tidligere fotballspilleren Dagfinn Enerly (43).

Men Kristin hadde atskillig mer flaks. Ryggmargen holdt, og hun ble skrudd sammen slik at hun fortsatt kunne gå på to bein.

Fikk ny diagnose

Sykdom og smerter har aldri hindret paret i å ta på seg tøffe og morsomme utfordringer.

Da muligheten for den prestisjefylte jobben i «Norge Rundt» dukket opp, var det Kristin som til slutt fikk overtalt ektemannen til å hive seg rundt.

– Jeg hadde egentlig ikke tenkt å søke, for den siste tiden har vært veldig hektisk for oss.

- Kristin har vært mye syk og innlagt på sykehus i Molde. Jeg følte virkelig ikke at det var tid for å tenke på egen karriere, forklarer Pål Kristian.

Men Kristin ville det annerledes.

Saken fortsetter under bildet.

STERKE FØLELSER: – Jeg vet at Pål Kristian er en snill mann som vil ta godt vare på meg, og sykdom skal aldri få hindre oss i noe som helst, sier Kristin Maridal. Det var hun som fikk overtalt ektemann Pål Kristian Lindseth til å søke på jobben i «Norge Rundt. Foto: Se og Hør
STERKE FØLELSER: – Jeg vet at Pål Kristian er en snill mann som vil ta godt vare på meg, og sykdom skal aldri få hindre oss i noe som helst, sier Kristin Maridal. Det var hun som fikk overtalt ektemann Pål Kristian Lindseth til å søke på jobben i «Norge Rundt. Foto: Se og Hør Vis mer

– Jeg fikk en mistanke om at han ikke hadde søkt. Da ble det et lite forhør, og jeg fikk overtalt ham til å sende inn søknad. Selv om jeg har fått to nye bokstaver å tenke på den siste tiden, og at MS (multippel sklerose) kan gi meg nye utfordringer, skal aldri sykdom få lov til å styre livet vårt, slår Kristin fast.

Som en Lotto-gevinst

Hun og Pål Kristian møttes første gang på et pressetreff i hjembyen Ålesund sent i 2003, og 07.07.07 giftet de seg.

Begge har voksne barn fra sine tidligere forhold – Pål har to, Kristin ett.

– Min sønn har nok i mange år trodd at han var en Lotto-gevinst, for jeg har så mange ganger sagt til ham «så flaks at jeg fikk deg!».

- Han var bare 10 måneder gammel da jeg ble påkjørt. Etter det kunne jeg ikke få flere barn, forteller Kristin, som føler hun fikk en ekstra sjanse i livet etter at ulykken inntraff.

Saken fortsetter under bildet.

FORFATTERKONE: Men Kristin har besøkt Pål Kristian i «Norge Rundt»-leiligheten i Bergen, har hun skrevet flittig på sin andre roman. Den første «Love deg aldri» kom ut i 2014. Foto:  Bent Are Sigvaldsen, Se og Hør
FORFATTERKONE: Men Kristin har besøkt Pål Kristian i «Norge Rundt»-leiligheten i Bergen, har hun skrevet flittig på sin andre roman. Den første «Love deg aldri» kom ut i 2014. Foto: Bent Are Sigvaldsen, Se og Hør Vis mer

Rammet av rus-sjåfør

Ektemann Pål Kristian kan lett kjenne seg igjen. Også han har en hendelse bak seg som lett kunne endret hele livet hans.

I 2000 havnet han i front-mot-front-kollisjon med en ruspåvirket sjåfør. Pål Kristian fikk frontruten i hodet, og med fastklemte bein og smerter i hendene måtte han skjæres ut av bilvraket.

NRK-journalisten ble påført en lett hjerneblødning, og måtte tilbringe flere dager på sykehus.

Heldige

– Men det var først under rettssaken, da jeg fikk kjennskap til bilens fart og kraften i kollisjonen, at jeg skjønte hvor heldig jeg hadde vært.

- Vi har begge hatt hendelser i livet vårt som brått kunne gjort slutt på alt, påpeker Pål Kristian.

– Påvirker disse hendelsene livet deres på noen måte i dag?

– De er nok med på å gjøre oss mer fornøyde med det vi har. Vi streber ikke etter alle mulige slags ting, og vi tar ingenting for gitt.

- Vi vet at livet kan være skjørt, framholder Kristin og Pål Kristian.

«Norge Rundt» sendes på NRK1 fredager kl 19.30.

LES OGSÅ: - Han er mitt livs kjærlighet