FÅR IKKE VILJEN SIN?: David Beckhams ønske om å bygge fotballstadion på havnen i Miami møter motstand av et norsketablert selskap. Foto: REX/MediaPunch/All Over Press
FÅR IKKE VILJEN SIN?: David Beckhams ønske om å bygge fotballstadion på havnen i Miami møter motstand av et norsketablert selskap. Foto: REX/MediaPunch/All Over PressVis mer

Nordmenn vil stoppe Beckhams drøm

Superstjernen vil bygge, men får ikke viljen sin.

STORE PLANER: David Beckham ønsker å etablere topplag i fotball i Miami. Foto: Kaffee/Monnier, PacificCoastNews
STORE PLANER: David Beckham ønsker å etablere topplag i fotball i Miami. Foto: Kaffee/Monnier, PacificCoastNews Vis mer

SEOGHØR.NO: I februar erklærte den tidligere fotballstjernen David Beckham (38) en opsjon som gir ham rett til å etablere et fotballag i USA. Beckham har sett seg ut byen Miami for topplaget, hvor han sammen med investorer satser seks milliarder kroner.

Beckhams ønske er at hjemmebanen til laget skal ligge på havnen i Miami, og at hele havnen skal oppgraderes.

- Vi vil bygge to luksushoteller, boliger, kontorbygninger, butikker og stadion for David Beckhams nye topplag i fotball, hvis Beckham får det som han vil, forteller havnedirektør Bill Johnson ifølge Dagens Næringsliv.

At det vil skje, er derimot svært usikkert.

- Vi har store motforestillinger til å bruke havnen som lokasjon for en stadion, sier direktør i Royal Caribbean Cruises til Miami Herald.

Cruise-selskapet har hovedkontor på havnen. Selskapet ble grunnlagt av norske rederfamilier på 1960-tallet. Den dag i dag er det fortsatt flere nordmenn i styret, og selskapet er notert på Oslo Børs.

Ved flere ganger har Royal Caribbean Cruises diskutert sine synspunkter med toppolitikere i Miami, og mye tyder på at det vil bli vanskelig for Beckham å få havnedrømmen oppfylt.

Sigurd Thorvildsen, som er representert i RCCLs styre, ønsker ikke å kommentere saken overfor Dagens Næringsliv.

LES OGSÅ: Viste frem kjærlighetserklæring til datteren