Nordmenn stemte forgjeves under Grand Prix-finalen

Teknisk feil gjorde at bare juryen ble hørt.

EVENTYRLIG: Alexander Rybaks «Fairytale» gav gjenlyd i Moskva lørdag kveld. De norske telefonstemmene ble derimot ikke hørt. Foto: STELLA PICTURES
EVENTYRLIG: Alexander Rybaks «Fairytale» gav gjenlyd i Moskva lørdag kveld. De norske telefonstemmene ble derimot ikke hørt. Foto: STELLA PICTURES Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Det norske folks telefonstemmer under lørdagens finale i Eurovision Song Contest i Moskva, ble ikke tatt med i beregninga da poengene ble utdelt.

I stedet var det den norske fagjuryen som ene og alene bestemte hvilke land som fikk nyte godt av de norske poengene.

Dette melder Ny Tid i dag, og opplysningene blir bekreftet av NRKs delegasjonsleder Stian Malme.

- Det er European Broadcasting Union (EBU) som har hatt en teknisk feil med sin teleleverandør Digame, sier Malme til Dagbladet.

Prosjektleder Eva Gransæter i NRKs underholdningsavdeling, som også hadde ansvaret for fagjuryen hjemme i Norge, bekrefter at NRK ble underrettet om feilen mandag denne uka.

- Dersom det er tekniske problemer, skal juryens stemmer telle 50 prosent. Så dette er helt forskriftsmessig, tenkt igjennom og vurdert. Vi så ingebn grunn til å gå ut med dette, da dette er slik det fungerer, sier Gransæter til Dagbladet.

Delegasjonsleder Stian Malme synes det hele er beklagelig.

- Det triste er at folk har brukt mye penger på dette, sier Malme.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer