Lasse Løkken Matberg:

Nordmannen måtte på sykehus etter seieren i italienske «Skal vi danse»

Den norske Instagram-kjendisen Lasse Matberg skadet armen under finalen.

VIKING: Norske Lasse Matberg er med på den italienske versjonen av «Skal vi danse». I natt vant han hele konkurransen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Natt til lørdag meldte italienske «Skal vi danse», «Ballando con le Stelle», at norske Instagram-kjendisen Lasse Løkken Matberg (33) og hans dansepartner Sara Di Vaira hadde gått helt til topps i konkurransen.

Det gjorde de i et innlegg på Instagram.

- Jeg har ikke fått snakket med ham ennå, men jeg er utrolig stolt og kry, sier Matbergs manager Stian Reinhartsen til VG.

Det ble ingen storslagen feiring etter seieren i tv-programmet. 33-åringen skadet armen under konkurransen og måtte tilbringe natten på sykehuset. Det melder TV 2 som har vært i kontakt med nordmannens manager, Stian Reinhartsen.

– Lasse hadde store smerter under de siste sangene. Et av kastene ble litt feil, og han har pådratt seg en bicepsskade, sier manageren til TV 2.

Offiser

Til daglig jobber Matberg som offiser i Stavanger. I løpet av dansekonkurransen har han jobbet på NATO-basen to dager i uka, for så å ha reist til Roma for å gjennomføre dansetrening og direktesendte tv-opptredener.

I Italia har han fått tilnavnet «Den norske vikingen», ifølge TV 2 som møtte ham da han gikk videre fra semifinalen forrige uke.

- Det har på en måte vært målet. Vi sa det på det første intervjuet i uke én, men nå er vi her og det er helt spinnvillt, sa Matberg til kanalen om å komme videre til finalen.

Det var i mars at det ble kjent at nordmannen skulle delta i den italienske versjonen av Skal vi danse, «Ballando con le Stelle».

Berømt viking

Italienske medier har beskrevet 33-åringen som Instagrams mest berømte viking og løytnant i den kongelige norske marine.

Nordmannen ble en internasjonal Instagram-stjerne for tre år siden etter at britiske Daily Mail omtalte 33-åringen som en viking og Instagram-sjarmør. Siden den gang har følgerskaren vokst i en høy fart.

Trønderen har i skrivende stund over 600 000 følgere på Instagram, og deler titt og ofte bilder med følgerne sine fra hverdagen.

Var nervøs

Til Se og Hør har Lasse tidligere fortalt at han fikk en forespørsel fra det italienske tv-programmet som han ikke kunne takke nei til.

Han gledet seg stort til å sette i gang men fortalte at nervene var i høyeste grad til stede.

- Hele Rai-maskineriet er veldig storveis og profesjonelt, og jeg mister litt pusten når jeg står på scenen - eller teateret som det faktisk er.

FOKUSERT: Nordmannen Lasse Matberg har danset seg til seieren i den italienske versjonen av Skal vi danse. Foto: NTB scanpix
FOKUSERT: Nordmannen Lasse Matberg har danset seg til seieren i den italienske versjonen av Skal vi danse. Foto: NTB scanpix Vis mer

Videre kunne 33-åringen fortelle at han hadde leid seg en leilighet under deltakelsen, men at han kom til å pendle ukentlig mellom Stavanger og Roma.

- Det blir hjem til Norge hver søndag og tilbake til Roma tirsdag kveld eller senest onsdag morgen. Manageren min blir med litt frem og tilbake også håper jeg på besøk av familie og venner utover i danseperioden for moralsk støtte.

DANSEPARTNER: Her er nordmannen avbildet sammen med dansepartneren Sara Di Vaira. Foto: NTB scanpix
DANSEPARTNER: Her er nordmannen avbildet sammen med dansepartneren Sara Di Vaira. Foto: NTB scanpix Vis mer

Lasse hadde et tydelig mål om å vinne dansekonkurransen.

- Min dansepartner Sara har deltatt 10 ganger og i løpet av hennes 10 sesonger har hun kommet hele tre ganger på 2.plass. Hun er fast bestemt på at dette året skal bli hennes år. Så hennes mål er at vi skal vinne hele greia, og da er det også vårt mål, fortalte Lasse til Se og Hør.

Denne saken ble først publisert på Dagbladet.no

LES OGSÅ: Avslører babynyhet på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer