Nora vant Stjernekamp 2014

- Det går ikke an å beskrive dette her. Det er helt sykt, sier Nora Foss Al-Jabri (18) etter seieren i Stjernekamp. Etterpå fikk hun en klem av kjæresten.

STOLT KJÆRESTE: Bendik Tollef­sen ga kjæresten Nora en god klem etter finalen i Stjernekamp. Foto: NRK
STOLT KJÆRESTE: Bendik Tollef­sen ga kjæresten Nora en god klem etter finalen i Stjernekamp. Foto: NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Lørdag kjempet Nora Foss Al-Jabri (18) med Reidun Sæther (33) om seieren i «Stjernekamp» på NRK1, etter ti runder med konkurranser. Og Nora gikk av med seieren, etter å ha sunget sin egen sang «Berlin Wall», «When Love Takes over» av David Guetta ft Kelly Rowland og «Don't Cry for me Argentina» fra Evita-musikalen.

- Det går ikke an å beskrive dette her. Det er helt sykt, tusen, tusen, tusen, takk, sa Nora på direkten etter at resultatet var klart.

- Nora er en verdig vinner og jeg unner henne alt, sa Reidun, som la til at hun tror Nora vil nå langt.

Men det er ikke bare det norske TV-publikummet som har fått øynene opp for Nora. Fredag kunne Se og Hør Weekend avsløre at hun har funnet tonen privat med Bendik Tollef­sen (19) .

De to kom sammen på den røde løperen til Se og Hørs kjendisgalla i Oslo:
– Vi møttes i russetiden, sa Nora til Se og Hør.


Da Nora frem­fører sine sanger under finalen, satt selvsagt en stolt kjæreste i salen, og etterpå ble de to avbildet sammen.

HER FÅR HUN DOMMEN: Nora mente følelsen av å vinne Stjernekamp var helt syk.  Foto: NRK
HER FÅR HUN DOMMEN: Nora mente følelsen av å vinne Stjernekamp var helt syk. Foto: NRK Vis mer

Store TV-begivenheter er ikke noe nytt for den unge Gjøvik-jenta, Nora. Allerede som 13-åring ble invitert til å synge for den amerikanske talkshow-verten Oprah Winfrey.

Året før hadde hun kommet på en sterk 3. plass i TV 2-konkurransen «Norske Talenter».

I et intervju med Seoghør.no i forkant av finalen sa hun at hun ikke bare ble møtt med positive kommentarer da hun kom hjem etter å ha fremført sangen «Over the rainbow» for millioner av TV-seere.

FINALE: Nora Foss Al-Jabri og Reidun Sæther kjempetom seieren i lørdagens «Stjernekamp»-finale på NRK1. Foto: Erlend Haugen, Se og Hør
FINALE: Nora Foss Al-Jabri og Reidun Sæther kjempetom seieren i lørdagens «Stjernekamp»-finale på NRK1. Foto: Erlend Haugen, Se og Hør Vis mer

- Jeg kommer fra et lite sted og har måttet tåle en del negative kommentarer fra andre ungdommer. Jeg opplevde det spesielt etter at jeg kom hjem fra USA. Folk var frekke mot meg.

- Mamma sa da til meg at det skjedde fordi mange av dem sikkert var sjalu på det jeg hadde fått oppleve og ba meg overse det.

SANG SEG TIL 3. PLASS: I 2008 kapret Nora Foss Al-Jabri en 3.plass i TV 2-konkurransen «Norske Talenter». Året etter sang hun for den amerikanske talkshow-verten Oprah Winfrey. Foto: TV 2
SANG SEG TIL 3. PLASS: I 2008 kapret Nora Foss Al-Jabri en 3.plass i TV 2-konkurransen «Norske Talenter». Året etter sang hun for den amerikanske talkshow-verten Oprah Winfrey. Foto: TV 2 Vis mer

- Men de aller fleste reaksjonene jeg har fått har vært positive.

- Skaff deg hard hud

I dag går Nora siste året på Wang videregående skole i Oslo, i tillegg til å jobbe som artist.

Hun vil ikke fraråde noen ungdommer om å følge drømmen sin, hvis de ønsker å leve av å synge.

POPULÆR: Nora har gjort stor suksess i «Stjernekamp». Her er hun i aksjon i et tidligere program. Foto: Espen Solli, Se og Hør
POPULÆR: Nora har gjort stor suksess i «Stjernekamp». Her er hun i aksjon i et tidligere program. Foto: Espen Solli, Se og Hør Vis mer

- Mitt råd er : følg drømmen din, men du må også skaffe deg litt hard hud, sier hun til Seoghør.no.

Vil fokusere på egen musikk

Etter kveldens program ser hun frem til å fokusere på sin egen musikk igjen.

Og det blir hverken i danseband- eller opera-form.

- I «Stjernekamp» har jeg fått prøve meg på mange forskjellige stilarter, som jeg neppe ville prøvd ellers, for eksempel opera.

- Det har fått meg til å innse at det er ballader jeg liker best.

Etter at TV-konkurransen er over, venter en travel måned både på skolebenken og som artist.

Hun slipper også sin nye singel «Berlin Wall», som hun også sang i finalen.

- Jeg skal ha en helg fri, så blir det julekonserter, samtidig som jeg skal avslutte skoleåret. Så det blir ikke ferie ennå, sier hun med et smil til Seoghør.no.

LES OGSÅ: - Det hardeste jeg noen gang har gjort.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer