HAR GÅTT BORT: Her er Nora Brockstedt tilstede under tildelingen av Norsk Artistforbunds ærespris i 2009 som den gang gikk til  Marit Larsen. Selv fikk Brockstedt prisen i 2001 som første artist. Foto: NTB scanpix
HAR GÅTT BORT: Her er Nora Brockstedt tilstede under tildelingen av Norsk Artistforbunds ærespris i 2009 som den gang gikk til Marit Larsen. Selv fikk Brockstedt prisen i 2001 som første artist. Foto: NTB scanpixVis mer

Nora Brockstedt er død

Hun ble 92 år gammel,

SEOGHØR.NO: Artisten Nora Brockstedt sovnet stille inn torsdag kveld på Ullevål sykehus etter kort tids sykeleie, opplyser familien, følge NRK.

Hun ble 92 år gammel og hadde sine nærmeste rundt seg, skriver nettstedet.

Den folkekjære artisten debuterte på Chat Noir i 1943, og to år senere platedebuterte hun sammen med Oddvar Sanne som «Harmony Duo».

Brockstedt slo for alvor igjennom på 50-tallet, og vokste seg opp til å bli en av Norges mest populære kvinnelige vokalister på 60- og 70-tallet.

Tre ganger har Brockstedt vunnet den norske Melodi Grand Prix, og i 1960 havnet hun på 4. plass med hiten «Voi-Voi» i den internasjonale finalen.

Hun er også kjent for å ha gjort «Tango for to» og «En liten pike i lave sko» til nasjonalskatter.

Saken fortsetter under bildet.

DØD: Nora Brockstedt havnet på 4. plass med låta "Voi voi" i Melodi Grand Prix i London i 1960. Her er Brockstedt i et same-inspirert kostyme.
Foto: Sverre Børretzen / Scanpix 
 Foto: NTB scanpix
DØD: Nora Brockstedt havnet på 4. plass med låta "Voi voi" i Melodi Grand Prix i London i 1960. Her er Brockstedt i et same-inspirert kostyme. Foto: Sverre Børretzen / Scanpix Foto: NTB scanpix Vis mer

Fryktet ikke døden

I januar 2013 fortalte Brockstedt om hvordan det hadde vært å være artist i over 70 år, og hun innrømmet også at hun ikke hadde trodd at hun skulle runde 90 år.

- Det er klart det kjennes godt. Men også litt skiftende. Jeg trodde aldri at jeg skulle bli 90 år. Men vel, vi får ta det, sa hun til Dagsrevyen.

Videre fortalte hun at selv fremdeles ofte følte barnet i seg.

- Egentlig så er du det samme mennesket hele livet. Det er bare folk som ikke merker det. For du er det samme mennesket. Du er nesten det samme barnet mange ganger. Du tenker som du har pleid å gjøre - kanskje hele livet.

På spørsmål om hun var redd for døden, svarte hun ærlig:

- Nei, jeg er ikke redd for døden. Det er jo det eneste vi vet, at vi ikke lever evig. Da vil det i alle fall måtte komme opp noe helt nytt. Jeg tror ingen har de medisinene. De tror jeg må være sterke, og dem vil ikke jeg ha!, avsluttet hun med et smil.

Saken fortsetter under bildet.

FIKK PRIS: Her mottar Nora årets hederpris da Spellemannsprisen for 1974 deles ut på Chateau Neuf.  Foto: Aftenposten
FIKK PRIS: Her mottar Nora årets hederpris da Spellemannsprisen for 1974 deles ut på Chateau Neuf. Foto: Aftenposten Vis mer

August samme året mottok Nora musikk-Norges hyllest, da hun ble innlemmet i Rockheim Hall of Fame i Trondheim.

På scenen lot Brockstedt seg intervjue av Hanne Krogh, og da fortalte hun om sin egen karriere innen musikken.

- Det har vært et eventyr, smilte hun.

Nora Brockstedt var gift med sangtekstforfatteren Arne Riis, som døde i 2009.

MOTTOK HYLLEST: Nora Brockstedt på scenen sammen med blant annet barnebarn, Lillebjørn Nilsen, Åse Kleveland, Anne Grete Preus og Eva & The Heartmaker etter seremonien i Trondheim i 2013.  Foto: NTB scanpix
MOTTOK HYLLEST: Nora Brockstedt på scenen sammen med blant annet barnebarn, Lillebjørn Nilsen, Åse Kleveland, Anne Grete Preus og Eva & The Heartmaker etter seremonien i Trondheim i 2013. Foto: NTB scanpix Vis mer

LES OGSÅ: Kai Zahl er død