Nominert 23 ganger - dukket opp én gang

Natt til mandag vant Woody Allen Oscar, men droppet å komme igjen.

VANT: Woody Allen vant prisen for beste originalmanus under Oscar-utdelingen for «Midnight in Paris» med blant andre Owen Wilson og Rachel McAdams.  Foto: Stella Pictures
VANT: Woody Allen vant prisen for beste originalmanus under Oscar-utdelingen for «Midnight in Paris» med blant andre Owen Wilson og Rachel McAdams. Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Natt til mandag vant Woody Allen (76) Oscar for beste originale manus for «Midnight in Paris». Han var på forhånd en stor favoritt til prisen, men mange spådde at den kontroversielle regissøren ikke ville dukke opp på prisutdelingen.

Skeptikerne fikk rett, og Allen var ikke tilstede da filmprisen ble delt ut. Prisutdeler Angelina Jolie tok den imot på hans vegne.

Woody Allen har hatt en lang filmkarriere og har vært nominert hele 23 ganger, blant annet for beste regi, beste manus og beste skuespiller.

76-åringen har vunnet fire priser for «Midnight in Paris», «Hannah and Her Sisters» og  to for «Annie Hall», men kun én gang har han vist seg på utdelingen da han i 2002 oppfordret andre filmskapere til å fortsette å lage filmer i New York på tross av terrorangrepene 11. september.

Allen har aldri gitt noen god forklaring på hvorfor han ikke dukker opp på Oscar-utdelingen, men uttalte seg om prisutdelingen i 1974. 

-Konseptet med priser er dumt. Jeg kan ikke bøye meg for andres dømmekraft fordi dersom du aksepterer det når folk sier du fortjener en pris, må du også akseptere det når det når de mener du ikke fortjener det.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Brøt sammen i gråt da hun vant Oscar  

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer