Noman risikerer fengsel i Pakistan

Programleder og norskpakistaner Noman Mubashir kan bli arrestert hvis han er åpen om sin religion i Pakistan.

FORFULGT: Noman Mubashir forteller at han er ahmadia-muslim. De blir forfulgt i foreldrenes hjemland, Pakistan.  Foto: NRK
FORFULGT: Noman Mubashir forteller at han er ahmadia-muslim. De blir forfulgt i foreldrenes hjemland, Pakistan. Foto: NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: NRK-profil Noman Mubashir (38) er nå aktuell som programleder for serien «Hva har du i bagasjen?». Der reiser han sammen med kjendiser for å finne deres røtter i utlandet. Selv kommer Nomans foreldre fra Pakistan.

Under TV-aksjonen til inntekt for Amnesty, røper 38-åringen at det ikke er  trygt for ham å reise til Pakistan. 

- Jeg er ahmadia-muslim. I Pakistan er det regnet som å være ikke-muslim, noe som kan føre til forfølgelse. Jeg forteller ikke at jeg er ahmadia, for da kan jeg bli satt i fengsel, forteller han under aksjonen.

Nomans familie har selv fått kjenne uretten på kroppen. 

- Tanta mi fikk sparken fra jobben sin som lærer på grunn av religionen vår. Politiet bryr seg ikke om å etterforske slike hendelser som skjer mot denne gruppen muslimer. De skylder bare på at det har skjedd noe kriminelt, sier programlederen. 

38-åringen synes det var fint å stille opp for TV-aksjonens telefonpanel. 

- Dette er jo verdens største dugnad. Det er et privilegium å få lov til å hjelpe til. Amnesty gjør et utrolig viktig arbeid, og jeg har alltid støttet organisasjonen.
 
Bli fan av Seoghør.no på Facebook her
 
Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255
 
Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.
 
LES OGSÅ:  Vebjørn Sand ga dansepengene til TV-aksjonen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer