FENGSLENDE BESØK: Etter sin forestilling ble Linn Skåber møtt bak scenen av Pål Enger og Ridvan Halimi. Foto: Se og Hør/Faksimile Instagram
FENGSLENDE BESØK: Etter sin forestilling ble Linn Skåber møtt bak scenen av Pål Enger og Ridvan Halimi. Foto: Se og Hør/Faksimile InstagramVis mer

Nokas-raneren, kunsttyven - og Linn Skåber…

Da komikeren var ferdig med forestillingen, dukket to fengselsfugler opp.

SEOGHØR.NO: Kunsttyv ble kunstner! Komiker Linn Skåber (43) har for tiden stor suksess og fulle hus på Latter i Oslo, med en forestilling hun spiller sammen med Cecilie Steinmann Neess og Hege Schøyen.

Onsdag kveld var intet unntak – det var fullt hus og vill jubel i salen.

To av dem som jublet aller mest, var fengselsfuglene Pål Enger (43) og Ridvan Halimi (34). Førstnevnte er mest kjent som kunsttyv, etter at han ble dømt for å ha stjålet Munch-maleriene «Skrik» og «Vampyr». Han har en rekke fengselsopphold bak seg, og har 4 barn, med 4 kvinner, fra 4 land.

Halimi er en av de beryktede «Nokas-ranerne». Han ble dømt til 11 års fengsel og har trolig sonet ferdig sommeren 2015.

Fengslende forestilling

Etter forestillingen på Latter, fikk Enger lov til å ta med seg Halimi og to andre kompiser bak scenen for å møte Linn.

På Facebook og Instagram har komikeren postet bilder av seg selv sammen med kompisgjengen, med følgende tekster: «Sjekk jeg fikk blomster og gøy besøk bak scenen da!» og «Finfint besøk på Latter».

«LATTER PÅ LATTER»: Med Hege Schøyen, Linn Skåber, Trond Hanssen og Cecilie Steinmann Nees. Foto: Se og Hør
«LATTER PÅ LATTER»: Med Hege Schøyen, Linn Skåber, Trond Hanssen og Cecilie Steinmann Nees. Foto: Se og Hør Vis mer

Linn Skåber og Pål Enger kjenner hverandre godt fra før. Da kunsttyven for snart tre år siden debuterte som kunstner, ble Linn intervjuet om deres spesielle vennskap på VGTV.

«Jeg kjenner Pål fra gamle dager. Det er veldig kult at han har fått til dette», sa Linn og opplyste at de kom fra samme «oppvekststed» i Oslo.