Idris Elba:

- Noen vil hate det

Skuespiller Idris Elba overrasker med ny karriereretning.

NYTT FOKUS: Stjerna vil legge fokuset et annet sted enn på skuespillerjobben. Foto: Joel C Ryan/Envision/NTB
NYTT FOKUS: Stjerna vil legge fokuset et annet sted enn på skuespillerjobben. Foto: Joel C Ryan/Envision/NTB Vis mer
Publisert

Skuespiller Idris Elba (49) er et kjent fjes for mange, etter å ha dukket i store filmer som «The Suicide Squad», «The Fast and the Furious» og ikke minst spilt selveste Nelson Mandela i «Mandela: Long Walk To Freedom».

Noe kanskje ikke alle vet om stjernen, er at han også har jobbet med musikk ved siden av skuespillerkarrieren. Han kan blant annet skryte på seg DJ-jobb på bryllupsfesten til prins Harry (37) og hertuginne Meghan (40) i 2018, og året etter på musikkfestivalen Coachella. Det skriver People.

I DJ-BOKSEN: Idris Elba som DJ under Brit Awards 2022 tidligere denne måneden. Foto: Matt Crossick/Pa photos/NTB
I DJ-BOKSEN: Idris Elba som DJ under Brit Awards 2022 tidligere denne måneden. Foto: Matt Crossick/Pa photos/NTB Vis mer

- Holdt på å besvime

Nå avslører 49-åringen overfor Vanity Fair at han håper å lene seg vekk fra skuespilleryrket for å satse fullt på musikken framover.

- Noen tenker kanskje: «vel, det blir døden for skuespillerkarrieren hvis musikken din er dritt». Jeg har vært borti utfordringene på Internett gjennom alle år. Så nå har jeg indre ro og har tatt mitt valg. Noen vil elske det og noen vil hate det, forteller Elba til Vanity Fair.

CORONA: Delte dette med Twitter-følgerne sine mandag. Video: @idriselba. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

Videre forklarer skuespilleren at det er svært tidkrevende å drive med både musikk og skuespill.

- Det er veldig vanskelig å spille inn en film og så gå rett i studio eller lage en sang. Det er som å lage en sufflé samtidig som du bygger en murvegg, spøker han.

I et tidligere intervju med People har briten fortalt at han har elsket musikk siden han var fire år. Da var han spesielt fascinert av hvordan platen på platespilleren gikk rundt og rundt.

- Jeg har jobbet hele livet for å spille på Coachella. Jeg klarte det i en alder av 46! Jeg holdt på å besvime da jeg fant det ut, fortalte han den gang.

GÅR GALT: Midt under Dagsrevyen 22. februar går det galt for flere av NRKs utenrikskorrespondenter idet de skal rapportere om situasjonen i Ukraina. Video: NRK. Vis mer

Ikke første gang

Dette er imidlertid ikke første gangen Elba prøver å bytte ut skuespilleryrket for å være musiker på fulltid. I 2013 fortalte han Evening Standard at han ville satse på musikken for alvor.

- Dette året skal jeg ikke jobbe som skuespiller, men jeg skal fokusere på musikken. Det er en progresjonsting. Jeg vil lage musikk, men jeg vil ikke dytte det ned halsen på folk. Folk er så vidt i gang med å bli kjent med meg som skuespiller. Men jeg gjør det fra hjertet, ikke for pengene. Jeg bare liker å gjøre det.

Briten dukket likevel opp i flere filmer i 2013. Da kunne man se han i både «Pacific Rim», «Thor: The Dark World» og ikke minst «Mandela: Long Walk To Freedom».

LES OGSÅ: Om Putin: - En morderisk diktator

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer