UNGDOMSKLASSIKER: De fire vennenes jakt på et lik blir langt mer dramatisk enn de hadde trodd.
UNGDOMSKLASSIKER: De fire vennenes jakt på et lik blir langt mer dramatisk enn de hadde trodd.Vis mer

- Noen skulle stoppet ham

Se hva som skjedde med skuespillerne fra "Stand By Me"!

Se alle bildene nederst i saken!

SEHER.NO: - Når jeg ser de elendige idiotene som blir sett på som unge, hotte skuespillere i disse dager, savner jeg virkelig River. For han var en EKTE skuespiller - ikke en ferdig pakke med PR-oppspinn og markedsføring.

Det skriver skuespilleren Wil Wheaton (35) om sin avdøde kollega River Phoenix på sine hjemmesider.

- River var veldig, veldig kul. På den tiden så jeg opp til ham fordi han var så kul. Han var en fantastisk skuespiller og en fantastisk person, og det stinker at ingen prøvde å stoppe ham fra å bli en komplett junkie.

Sammen med Phoenix, Jerry O'Connell (34) og Corey Feldman (36) spilte Wheaton en av hovedrollene i ungdomsfilmen "Stand By Me" fra 1986, hvor de fire vennene Gordie, Chris, Teddy og Vern legger ut på sitt livs eventyr i jakten på liket til en forsvunnet gutt. Men vennskapet de fire guttene hadde i filmen tålte ikke tidens tann etter kameraene var slått av.

- River er død. Jerry er filmstjerne og mangemillionær, så vi lever i fullstendig ulike verdener, og Corey er... vel... Corey, skriver Wheaton.

Og at livet har forandret seg for "Stand By Me"-innspillingen er det liten tvil om.

Se hvor stjernene befinner seg i dag og bilder av dem alle før og nå i bildespesialen nederst i saken!

River Phoenix (Chris Chambers):
River fikk sin filmdebut som 15-åring i Explorers fra 1985. Året etter kom "Stand By Me" ut, og det skortet ikke på filmtilbud for den unge skuespilleren. Allerede i 1988 ble han nominert til Oscar i kategorien for beste birolle for sin innsats i "Running On Empty". Året etter spilte han rollen som den unge Indiana Jones i "Indiana Jones og det siste korstog".

Men det som så ut til å skulle bli en lang og suksessrik karriere for den høyt respekterte, unge skuespilleren, fikk en altfor brå slutt. Bare 23 år gammel døde River i 1993 utenfor Johnny Depps nattklubb The Viper Room i Los Angeles som følge av en overdose heroin og kokain.

Det var lillebroren Joaquin (33) - kjent fra blant annet "Walk The Line" - som ringte nødtelefonen.

Til tross for sin tidlige død, rakk imidlertid River å få gjort en god del både som skuespiller og privatperson før den tragiske kvelden i Los Angeles. Blant annet datet tenåringsidolet skuespillerinnene Martha Plimpton, Samantha Mathis og Suzanne Solgot samt spille i 15 filmer før sin død.

Wil Wheaton (Gordie Lachance):
Som selverklært nerd og dataspill-entusiast var rollen som Wesley Crusher i "Star Trek: The Next Generation" midt i blinken for Wheaton, som fikk sitt gjennombrudd som skuespiller i "Stand By Me". Wheaton spilte i 85 forskjellige "Star Trek"-episoder i perioden 1987 til 1994, og det er nok også det han er mest kjent for å ha gjort.

For selv om 35-åringen ble nummer 62 i VH1s kåring av tidenes 100 beste barnestjerner i 2005, fikk han aldri den helt store filmsuksessen. I dag bruker Wil mesteparten av tiden sin på bloggen wilwheaton.net - en av de mest besøkte fansidene på nettet. I tillegg har han skrevet bøker som "Just A Geek" og "Dancing Barefoot" og lånt stemmen sin til dataspillet "Grand Theft Auto".

Wil er gift med Anne, og er stefar til hennes to barn fra et tidligere forhold - Nolan og Ryan. Og for fans er han slett ikke umulig å få fatt i! Wheaton nyter nemlig fortsatt godt av sin "Star Trek"-suksess og reiser stadig rundt på messer hvor han signerer autografer til de fremmøtte.

Corey Feldman (Teddy Duchamp):
Sammen med navnebror Corey Haim var Corey Feldman en av de best betalte tenåringsidolene i Hollywood på midten av 1980-tallet. Feldman begynte sin skuespiller-karriere allerede som treåring og i tillegg til rollen som brillebefengte Teddy i "Stand By Me" er trolig filmene "The Goonies" fra 1985 og "The Lost Boys" fra 1987 de han vil bli best husket for.

I fjor fikk Feldman ny sving på karrieren da han og filmmakker Haim fikk sin egen dokusåpe - "The Two Coreys". De to Coreyene og Feldmans kone Susie er nå i gang med andre sesong av serien.

Corey var også i søkelyset i forbindelse med rettssaken mot hans gamle venn Michael Jackson i 2005. Feldman hevdet da at popkongen hadde vist ham nakenbilder, og han ble innkalt som vitne og fikk taleforbud.

Før han giftet seg med sin kone Susie, datet Feldman Drew Barrymore. Det var den avdankede rapstjernen MC Hammer som viet Susie og Corey da de giftet seg i oktober 2002. Ekteskapet er Feldmans andre.

Jerry O'Connell (Vern Tessio):
Hvem hadde trodd at den lubne guttevalpen fra "Stand By Me" skulle vokse opp til å bli en av Hollywoods barskeste menn? Vektproblemene han slet med på den tiden har likevel ført til at Jerry O'Connell (34) den dag i dag fortsatt misliker å snakke om filmen.

Etter at 11 år gamle Jerry fullførte innspillingen av "Stand By Me" gikk han tilbake til skolebenken, og han ble ikke skuespiller på heltid før han var ferdig med college. Siden har han hatt roller i TV-seriene "Sliders" og "Crossing Jordan", samt kinosuksessen "Jerry Maguire".

Også Jerrys bror Charlie har gjort seg bemerket på tv-skjermen. I tillegg til enkelte skuespilleroppdrag har Charlie blant annet vært å se i den amerikanske versjonen av realityprogrammet Ungkaren.

Jerry er i dag gift med "Ugly Betty"-stjernen Rebecca Romijn (35). Paret annonserte sin forlovelse i 2005 og overrasket familie og venner da de giftet seg hjemme i hagen 14. juli i fjor. De 100 gjestene som var til stede trodde de var invitert til grillfest.

Kiefer Sutherland (Ace Merrill):
Med rollen som Jack Bauer i tv-serien 24 og flere store filmroller på CVen er Kiefer Sutherland (41) den skuespilleren fra "Stand By Me" som har hatt størst suksess i Hollywood. Etter å ha terrorisert Phoenix, Wheaton, Feldman og O'Connell både i filmen og på settet i 1986 ble Sutherland en del av Hollywoods beryktede "brat pack" - en samling unge, lovende skuespillere.

Siden har han hatt en mengde roller i flere store Hollywood-produksjoner som "De tre musketerer" og "Young Guns". Han har vært gift to ganger og var også forlovet med "Pretty Woman"-skjønnheten Julia Roberts.

Kiefers far, Donald, er også skuespiller - noe Kiefer ikke skal ha vært klar over før han ble 18 år gammel.

Se bilder av "Stand By Me"-stjernene før og nå i vår bildespesial:

DEN GANG DA: Wil Wheaton (f.v.), Jerry O'Connell, Corey Feldman og River Phoenix i rollene som Gordie, Vern, Teddy og Chris i "Stand By Me" fra 1986.
BYR PÅ SEG SELV: Corey Feldman spilte brillebefengte Teddy i "Stand By Me". Foto: All Over Press
80-TALLSHELT: Corey Feldman var en ettertraktet filmskuespiller på 1980-tallet. Nå er han dokusåpe-stjerne. Foto: All Over Press
DE TO COREYENE: Sammen med tenåringsidolet Corey Haim er Feldman nå å se i dokusåpen "The Two Coreys". Foto: All Over Press
KJENDISPAPPA: Corey er far til Zen (3), som allerede er i ferd med å bli like høy som sin ikke veldig høye pappa. Foto: All Over Press
VOKSTE SEG KJEKK: Jerry O'Connell hadde rollen som smålubne Vern.
BARSKING: Jerry er i dag en av Hollywoods kvinnebedårere. Foto: All Over Press
GODT GIFT: O'Connel giftet seg med "Ugly Betty"-skuespillerinnen Rebecca Romijn i 2007. Foto: All Over Press
UNGDOMSKLASSIKER: De fire vennenes jakt på et lik blir langt mer dramatisk enn de hadde trodd.
POPULÆR: Wil Wheaton ble sett på som en meget lovende, ung skuespiller etter sin innsats i rollen som Gordie.
SELVERKLÆRT NERD: I dag er han mest kjent for å ha spilt i 85 episoder av "Star Trek: The Next Generation" og for å drive bloggen wilwheaton.net.
UNG OG LOVENDE: River Phoenix (t.v.) spilte rollen som Chris Chambers.
UNGPIKEIDOL: Senere spilte River rollen som den unge Indiana Jones i "Indiana Jones og det siste korstog".
UNGE TØFFINGER: Phoenix (t.h.) spilte også i kritikerroste "I drift mot Idaho" sammen med Speed-stjernen Keanu Reeves. Foto: Scanpix
DØDE TIDLIG: Phoenix ble spådd en lysende karriere i Hollywood, men døde allerede i 1993 av en overdose. Han ble 23 år gammel. Foto: All Over Press
JENTEFUT: Martha Plimpton var en av de mange kvinnelige stjernene River datet før sin død. Foto: All Over Press
ANERKJENT: Før han døde som 23-åring ble River blant annet nominert til Oscar for beste birolle. Foto: All Over Press
SKUMMEL BØLLE: Også Kiefer Sutherland hadde en rolle i "Stand By Me".
TOK KONTROLL: Kiefer lot de yngre skuespillerne få føle hvem som var eldst både i filmen og på settet. Her er han med River Phoenix.
TV-STJERNE: I dag er Kiefer mest kjent for sin rolle som agent Jack Bauer i spenningsserien 24. Foto: All Over Press
DAMEMAGNET: Kiefer har vært gift to ganger og var også forlovet med skuespillerinnen Julia Roberts. Foto: All Over Press