- Noen må ha lurt narkotika oppi colaen

Rune Rudberg hevder narkokjøringen er et resultat av en misforståelse.

NARKOKJØRING: Artist Rune Rudberg (50) risikerer 45 dagers ubetinget fengsel for å ha kjørt bil under påvirkelse av de narkotiske stoffene GHB, amfetamin og metamfetamin, men hevder selv at han ble lurt.  Foto: SCANPIX
NARKOKJØRING: Artist Rune Rudberg (50) risikerer 45 dagers ubetinget fengsel for å ha kjørt bil under påvirkelse av de narkotiske stoffene GHB, amfetamin og metamfetamin, men hevder selv at han ble lurt. Foto: SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Artist Rune Rudberg (50) risikerer 45 dagers ubetinget fengsel for å ha kjørt bil under påvirkelse av de narkotiske stoffene GHB, amfetamin og metamfetamin.

Det var natt til tirsdag 13. juli i 2010 at politiet etter et tips om ustabil bilkjøring møtte en forvirret, stresset og snakkesalig Rudberg i sin BMW - med en sjampoflaske med GHBi lomma.

Blodprøven viste senere at artisten hadde kjørt bil i ruset tilstand.

- Det ble en lystig fest. Vi dro noen striper med kokain utøver søndagen. Men jeg tok ikke metamfetamin med viten og vilje. Dette skyldes en misforståelse, sa Rune Rudberg i Oslo tingrett mandag ifølge VG.

Hendelsen skjedde etter at artisten havnet på nachspiel etter en spillejobb, men Rudberg hevder nå at noen må ha lurt ham til narkotikamisbruket den aktuelle natten.

- Jeg har brukt GHB før, og jeg vet hvordan det virker, og at det ikke er forenlig med bilkjøring. Noen må ha lurt det oppi colaen. Det har jeg opplevd før, forklarte han i tingretten ifølge Dagbladet.

Rune Rudberg sonet i 2006 en fengselsdom på 21 dager etter å ha blitt dømt for å ha kjøpt og brukt kokain og GHB. Artisten ble da pågrepet av politiet under et nachspiel på et hotellrom i Skien.

Rudberg risikerer nå å idømmes 45 dagers ubetinget fengsel, en bot på 10000 kroner, tap av føreretten i to år og seks måneder og 300 kroner i saksomkostninger.

Artisten selv erkjenner ikke straffeskyld.

- Jeg har lagt alt dette bak meg. Jeg anbefaler ingen å bruke narkotika, og man må være måteholden med alkohol, sier Rune Rudberg til Dagbladet.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: - Jeg møtte veggen 

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer