- Noen har misbrukt tingene jeg har gjort

KrF-politikeren har hatt en vond tid. Om få uker er det endelig over.

TØFF TID: - Ja, det finnes folk jeg har hatt god kontakt med før og som jeg ikke har kontakt med lenger, sier Inger Lise Hansen, som tidligere blant annet har stilt opp på en rekke sexy bilder i kvinnebladet Det Nye, til Seher.no. Foto: SCANPIX
TØFF TID: - Ja, det finnes folk jeg har hatt god kontakt med før og som jeg ikke har kontakt med lenger, sier Inger Lise Hansen, som tidligere blant annet har stilt opp på en rekke sexy bilder i kvinnebladet Det Nye, til Seher.no. Foto: SCANPIX Vis mer
SEHER.NO: Det har stormet veldig rundt KrFs Inger Lise Hansen (29) de siste årene.

I januar i fjor fikk hun mye kritikk da hun gikk ut i Aftenposten og foreslo å endre politikken i enkelte av KrFs viktigste saker. Kort tid etter ble det kjent at 29-åringen hadde stilt opp på en rekke sexy bilder i kvinnebladet Det Nye.  

Det hele resulterte i et mediekaos uten like, og i januar i år fikk hun den tunge beskjeden om at hun er vraket som nestlederkandidat i partiet. Til Seher.no forteller hun at hun for tiden jobber med en masteroppgave i historie.

Men det er ikke alt.

- Jeg driver også og forbereder meg til Kristelig Folkepartis landsmøte i månedskiftet april/mai. Jeg forbereder meg til å bli ferdig med politikken i alle fall i denne runden, sier den frittalende politikeren, som likevel ikke utelukker han hun kan komme tilbake på et senere tidspunkt når Knut Arild Hareide formelt tar over som leder i partiet etter Dagfinn Høybråten.

- Jeg skulle gjerne vært med videre, jeg. Jeg har stor tro på Hareide som leder, men det var ikke min tur til å fortsette i det vervet. Vi får se hva framtiden bringer, men det skal uansett bli deilig med litt mer frihet i tiden som kommer, sier Hansen, som denne uka er å se i TVNorge-programmet «4-stjerners middag».

Hun innrømmer at tiden hun har vært igjennom i det siste har tatt på, både fysisk og mentalt.

- Det har vært en krevende periode. Det er ikke spesielt hyggelig å få levert negative personkaraktertistikker gjennom media som folk aldri har våget å konfrontere meg med direkte. Det vondeste er selvfølgelig når andre sår tvil om mine intensjoner og mitt engasjement, og skaper et bilde av meg som jeg ikke kan kjenne meg igjen i.
 
- Er det noe du angrer på at du har gjort?

- Jeg står for det jeg har gjort og sagt. Men det er ikke alle erfaringene mine som bare har vært gode. Samtidig er det kanskje de vonde erfaringene en lærer mest av. Men jeg skulle nok ønske at noen ting hadde blitt eksponert på en annen måte enn enkelte ting har blitt, forteller hun.

- På hvilken måte?

- Media har sin egen agenda, og da er det ikke alltid at de vil høre eller ta meg hele sannheten i en sak. Noen har misbrukt tingene jeg har gjort og sagt. Jeg er ansvarlig for det jeg sier og gjør, men ikke for det som tas ut av sammenheng eller misbrukes. Men dette er nok en del av gamet i politikken.

29-åringen avslører til Seher.no at hennes kristne tro har blitt styrket gjennom stormen det siste året.

- I det trosfellesskapet jeg selv er i, nemlig pinsemenigheten Filadelfia, har jeg opplevd mye støtte. Folk respekterer de valgene en tar og de meningene en har og viser ikke minst stor omsorg. Ja, jeg har fått noen kritiske brev som jeg kan telle på en hånd, men de jeg omgås har vært veldig støttende. Jeg har styrket min tro framfor det motsatte, mener Hansen.

Til Dagbladet har hun tidligere uttalt at det er gjennom et mediekjør som dette at man oppdager hvem som er ens ekte venner. Det holder hun fortsatt fast ved.

- Har du mistet mange gode venner i denne perioden?

- Mine nærmeste eller næreste vet hvor jeg står og er. Men ja, det finnes folk jeg har hatt god kontakt med før og som jeg ikke har kontakt med lenger. Jeg har oppdaget hvem som virkelig er der når det stormer og hvem som ikke er det. Det kan være en vond erfaring, men kanskje også en viktig lærdom.

Inger Lise Hansen bærer derimot ikke nag til noen som helst.

- Politikk er maktkamp og det er lov å ha ulike interesser, men jeg tror det er viktig å være direkte og ærlige med hverandre, mener hun.

I månedsskiftet april/mai er det landsmøte i KrF, der Inger Lise Hansen skal bidra for, foreløpig, siste gang.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Noe galt hvis dette var skadelig for meg