- REISEVANT: - Jeg har tilbragt utrolig mange timer om bord i fly i løpet av de 20 årene jeg har jobbet med «Tore på sporet», har Tore Strømøy sagt til Se og Hør.  Her er han på vei til St. Petersburg i Russland sammen med fotograf Kjetil Nesgård og lydtekniker Remy Samuelsen.  Foto: Frode Thingstad
- REISEVANT: - Jeg har tilbragt utrolig mange timer om bord i fly i løpet av de 20 årene jeg har jobbet med «Tore på sporet», har Tore Strømøy sagt til Se og Hør. Her er han på vei til St. Petersburg i Russland sammen med fotograf Kjetil Nesgård og lydtekniker Remy Samuelsen. Foto: Frode ThingstadVis mer

- Noen ganger er det sånn at jeg gruer meg til å reise

Tore Strømøy avslører at ikke alt er fryd og gammen under forberedelsene til «Tore på sporet».

SEOGHØR.NO: Tore Strømøy (56) jobber for tiden med å planlegge sin niende sesong av den populære NRK-serien «Tore på sporet».

Men i et intervju med Dagbladet Pluss avslører TV-veteranen - som denne sommeren også er å se som programleder i «Sommeråpent» - at forberedelsene til serien er svært tøffe, fordi han gjør alt alene.

- Jeg blir jo sliten. Det er et stort ansvar. Noen ganger er det faktisk sånn at jeg gruer meg til å reise. Når vi kommer til innspillingen av programmet er jeg så sliten at jeg nesten ikke klarer å konsentrere meg.

Flere ganger har han varslet at han har gjort sin siste sesong, men likevel har han kommet tilbake.

Større arbeidsmengde som frilanser

Arbeidsoppgavene er svært varierte.

GJØR ALT SELV: Etter at han ble frilanser har Tore Strømøy fått økt arbeidsmengde i jobben med å lage «Tore på sporet». Foto: Frode Thingstad
GJØR ALT SELV: Etter at han ble frilanser har Tore Strømøy fått økt arbeidsmengde i jobben med å lage «Tore på sporet». Foto: Frode Thingstad Vis mer

- Jeg leter, jeg reiser, jeg holder orden på alle små og store ting og så har jeg med fotograf, lydmann og en assistent på tur, sier han til Dagbladet Pluss.

Til Seoghør.no har han avslørt at arbeidsmengden har blitt større etter at han ble frilanser.

– Årets nyttårsforsett var å bli mer strukturert og effektiv. Spesielt etter at jeg for to år siden sa opp min faste jobb i NRK og ble frilanser, føler jeg at jeg må strekke meg til stadig nye høyder. Klarer jeg ikke lage nye programmer, er det jo ingen som ønsker mine tjenester, sa Tore i april.

Privat har 56-åringen mye å glede seg over.

Ny kjæreste

I januar stilte han opp i intervju med Se og Hør sammen med sin nye kjæreste, Cathrine Wiggen (46).

– Cathrine er veldig snill, søt og omgjengelig. Hun er ei jente som vil folk rundt seg bare godt. Hun er også veldig flink i jobben sin, profesjonell, svarte Tore når han ble bedt om å beskrive kjæresten.

– Tore er ufattelig snill, noe som gjør at det er hyggelig å tilbringe tid med ham. Dessuten har han masse humor og er tryggheten sjøl. Og så er han ikke så verst å se på heller, sa Cathrine til Se og Hør.

Tore trives godt med å jobbe med «Sommeråpent».

Elsker sommerlivet på Frøya

Tidligere har han avslørt til Seoghør.no at han ikke pleide å reise på sommerferie da han var liten.

- Jeg har ikke noe spesielt sommerminne fra den gang, siden vi aldri var på noen feire. Når vi kom hjem fra skolen siste skoledag så ble vi sluppet ut, og så kom mora mi på trappa og plystra oss inn til høsten. Så det var det.

KLAR FOR «SOMMERÅPENT»: Denne sommeren er Tore Strømøy er tilbake som en av programlederne i «Sommeråpent» på NRK. Foto: NTB scanpix
KLAR FOR «SOMMERÅPENT»: Denne sommeren er Tore Strømøy er tilbake som en av programlederne i «Sommeråpent» på NRK. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Skal vi snakke om minner, så må det være sommeren hjemme på Frøya, der vi hadde det rimelig fritt og sprang rundt, hele sommeren, sier han med en smil.

Også etter at han ble voksen har han dratt til Frøya for å lade batteriene om sommeren.

- Jeg tipper at i juli så blir det i hvert fall en uke eller to eller tre på Frøya. Det blir det alltid. Det er fint å springe rundt der, eller sykle eller ro, sa Strømøy før fjorårets ferie til Seoghør.no.

LES OGSÅ: - Vi dro aldri på sommerferie

 

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.