FORFULGT: Karita Bekkemellem har siden 2000 blitt forfulgt og trakassert av flere såkalte stalkere. Etter at hun ga seg i politikken har beskyttelsen som fulgte med da hun var stortingsrepresentant opphørt - men ikke trakasseringen fra stalkerne. Dette bildet er tatt under fjorårets Aschehoug-hagefest. Foto: Stella Pictures
FORFULGT: Karita Bekkemellem har siden 2000 blitt forfulgt og trakassert av flere såkalte stalkere. Etter at hun ga seg i politikken har beskyttelsen som fulgte med da hun var stortingsrepresentant opphørt - men ikke trakasseringen fra stalkerne. Dette bildet er tatt under fjorårets Aschehoug-hagefest. Foto: Stella PicturesVis mer

- Noen ganger beskrev han hva jeg hadde på meg

Tidligere statsråd Karita Bekkemellem har blitt forfulgt av «stalkere» i 14 år - men lar seg ikke tie.

SEOGHØR.NO: I et intervju med VG Helg forteller den tidligere AP-statsråden Karita Bekkemellem (49) at hun siden 2000 har blitt trakassert av flere ukjente «stalkere».

Hun forteller at hun opp gjennom årene har mottat flere personlige brev, og at angsten for hva som er stått beskrevet etterhvert tok overhånd:

- Hvem er det? Hva vil han egentlig? Noen ganger beskrev han hva jeg hadde på meg. Hvilken farge jeg hadde på leppestiften. Hvordan kunne han vite det? Jobbet han på Stortinget? Han så meg, fulgte etter meg. Noen hadde tak på meg, og jeg hadde ikke kontroll.

STØTTE: Karita Bekkemellem giftet seg med den tidligere SAS-piloten Stein Røsberg i Paris i 2007. Foto: STELLA PICTURES
STØTTE: Karita Bekkemellem giftet seg med den tidligere SAS-piloten Stein Røsberg i Paris i 2007. Foto: STELLA PICTURES Vis mer

Mens hun var stortingspolitiker var sikkerheten rundt Bekkemellem og hennes familie skjerpet, men da hun ga seg i politikken noen år senere opphørte sikkerhetsrutinene til tross for at stalkerne fremdeles trakasserte henne.

Hun forteller videre i intervjuet hun fremdeles lever med angsten for hva stalkerne kan finne på neste gang, men at hun ikke lar seg tie:

- Jeg orker ikke å holde kjeft. Dette er ikke en film. Det er mitt liv.

Etter politikken har Bekkemellem jobbet styremedlem i meglerhuset Carasa, i tillegg til at hun også var fast medprogramleder i talkshowet «Studio 5» som gikk på tv-kanalen FEM.

Sommeren 2007 giftet hun seg for andre gang. Da med SAS-piloten Stein Røsberg i Paris. Hun har to tenåringsbarn fra før, og er stemor til Røsbergs to tenårinssønner.

LES OGSÅ: Mannen mistet jobben etter tykktarmskreft