- Noen ble tatt med buksene nede

Det er en utfordring for både deltagere og kamera-folk når «71 Grader Nord» skal på do.

BLE FILMET: Deltagerne i «71 Grader Nord» må takle mange utfordringer underveis. Et problem man ikke får se på TV er hvordan de får gått på do langt ute i villmarka. - Det var vel noen som ble tatt med buksene nede et par ganger, forteller Hedda B Foto: TVNorge
BLE FILMET: Deltagerne i «71 Grader Nord» må takle mange utfordringer underveis. Et problem man ikke får se på TV er hvordan de får gått på do langt ute i villmarka. - Det var vel noen som ble tatt med buksene nede et par ganger, forteller Hedda B Foto: TVNorge Vis mer
Se «71 Grader Nord»-deltagerne snakke om utfordrende do-besøk nederst i saken!

SEHER.NO: Denne høsten har deltagerne i «71 Grader Nord» kjempet seg gjennom kraftig uvær midt inne på en isbre, de har taklet skremmende høyder, overvunnet vannskrekk og levd på lite mat og drikke i flere uker.

Men en utfordring deltagerne står overfor under hvert oppdrag, blir aldri vist på TV. Hvordan får de gått på do langt ute i villmarka?

- Å gå på do under «71 Grader Nord» er et prosjekt. Det er nok noen hytteeiere som blir forbanna til våren, for jeg la fra meg litt for nærme noen hyttevegger. Jeg synes det var litt rart at man skulle ha det så primitivt. Vi fikk en provisorisk do en gang i tre dager, men det var bare en pose vi gjorde fra oss i som vi kasta etterpå, forteller den nå utstemte deltageren Christian Otter til Seher.no.
 
For det er nemlig ikke enkelt å bevare privatlivets fred når man gjør sitt fornødne under «71 Grader Nord». Midt inne på vidda finnes det ingen toaletter, og hele laget er tilskuere.

- Det kan være litt vanskelig av og til. Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke er så veldig glad i å gå på do når det er masse mennesker rundt meg, men det måtte man bare gjøre. Det var ikke noe problem, men det var litt uvant i begynnelsen, sier Erlend Rønningen til Seher.no.

-  Det var litt sånn «snu deg, nå skal jeg tisse». I taulag er det ikke så lett å bare knyte seg ut. Da er det sånn at om man ikke har lyst til å se, må man snu seg. Vi ble ganske åpne etter hvert, sier Hedda Bjørkholen til Seher.no.

Og det var ikke bare de andre deltagerne som måtte snu seg vekk under do-besøkene. Flere kamera-team er med under oppdragene, og deres oppgave er å filme alt som skjer underveis.

- Det var vel noen som ble tatt med buksene nede et par ganger. Det var litt sånn at når man skulle tisse og snudde seg var det plutselig et kamera-team der man ikke trodde at de skulle være. Vi får håpe de er snille og klipper det vekk, sier Hedda lattermildt til Seher.no.

- Det er en av deltagerne det ville overrasket meg veldig om ikke er filmet når hun gikk på do. Hun var på do hele tiden, det var helt ekstremt. Hun gikk på do midt i skiløypa flere ganger om dagen, forteller Erlend.

Om kamerateamet fikk foreviget noen av deltagerne under sine private gjøremål, vites ikke. Men de sporty konkurrentene har i alle fall fått seg mang en god latter som følge av do-besøkene underveis.

- En av deltagerne måtte sette seg ned med kartmappa foran seg, og tråkket i sin egen dritt på vei opp. Det er kun morsomme hendelser som man har ledd av i ettertid, sier Thomas Hammernes til Seher.no.

«71 Grader Nord» ser du på TvNorge mandager klokka 20.30.


Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Bare lo da kjæresten fridde 

Se «71 Grader Nord»-deltagerne snakke om utfordrende do-besøk her:[obj:media:9132]