Joe Biden:

- Noe virker rart

Et bilde der Biden-ekteparet avbildes med tidligere president Jimmy Carter og hans ektefelle Rosalynn Carter vekker oppsikt.

STORE: I det nylig publiserte bildet der Biden-ekteparet er avbildet med Jimmy og Rosalynn Carter, er det tydelig at den fysiske størrelsen mellom ekteparene ser svært ulike ut. Foto: The Carter Center.
STORE: I det nylig publiserte bildet der Biden-ekteparet er avbildet med Jimmy og Rosalynn Carter, er det tydelig at den fysiske størrelsen mellom ekteparene ser svært ulike ut. Foto: The Carter Center. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Et nylig publisert bilde med USAs nåværende president Joe Biden (78), tidligere president Jimmy Carter (96), og deres ektefeller har størrelsen mellom ekteparene blitt et tema flere har hengt seg opp i.

På bildet fra The Carter Center ser det ut som Joe Biden nesten er tre ganger større enn Rosalynn Carter (93). Størrelsesforholdet mellom Jill Biden (69) og Jimmy Carter ser også oppsiktsvekkende ut.

ULYKKER: Joe Bidens liv har vært preget av tragiske tap i familien og profesjonell suksess. Laget av Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

- Virker rart

I et spørsmål stilt til The Guardian spør journalist i avisen, Naaman Zhou, et spørsmål til sin kollega:

«Noe ved dette bildet med Joe og Jill Biden og tidligere president Jimmy Carter og tidligere førstedame Rosalynn Carter virker … rart?»

- Kunne tro det er photoshoppet

Terje Skåre er fotograf og har sett bildet av ekteparene. Han reagerer slik når Dagbladet kontakter han for å spørre om hans tanker om bildet:

- Det er nesten så man ved første øyekast kunne tenke at det var blitt photoshoppet. Men det er nok ikke det, det er et «sant» bilde, men med en svært uheldig vidvinkeleffekt, sier han til Dagbladet.

Han forklarer at grunnen til at formen blir slik er bruk av vidvinkel.

- Dette bildet er fotografert ved bruk av vidvinkelobjektiv i et bitte lite rom der kamera kommer veldig tett på motivet. Da vil selv en liten forskjell i avstand mellom de ulike personene i bildet medføre at de nærmeste personene relativt sett kommer veldig nærme kamera, og visuelt sett blir dramatisk overdimensjonert.

VILL HYLLEST: Amanda Gorman (22) hylles etter at hun leste opp diktet «The Hill We Climb» under innsettelsesseremonien til Joe Biden. Video: AP Vis mer

De største lengst unna

Skaare har flere forslag til hvordan han selv ville tatt et slikt bilde. Et av dem er å plassere de største personene lengst unna kameraet.

- Jeg ville ha organisert gruppen slik at alle personene kom på mest mulig lik avstand fra kamera. Jeg ville flyttet stolen med fru Carter lenger inn i rommet mot kamera. Og jeg ville ha plassert Biden på siden av stolen eller kanskje aller helst litt bak hennes stol, siden han er størst i kroppen.

- Dette er viktig å tenke på når man tar bilder med vidvinkel i et lite rom om man ønsker å unngå uheldige bilder som vi ser her, sier Skåre.

Ikke nevneverdig forskjell

Størrelsesforholdene mellom Biden og Carter er langt fra så stort som man kan få inntrykk av. Ifølge den offisielle nettsiden Potus.com er Joe Biden 182 cm, mens Jimmy Carter er 177 cm.

LES OGSÅ: Vogue-cover vekker misnøye

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer