Anne Lindmo:

- Noe sørgelig med styrtrike folk

Programlederen er klar i sin tale.

UT MOT RIKINGENE: Anne Lindmo er ikke redd for å si hva hun mener om rikingene som flytter fra Norge til Sveits. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
UT MOT RIKINGENE: Anne Lindmo er ikke redd for å si hva hun mener om rikingene som flytter fra Norge til Sveits. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den folkekjære programlederen Anne Lindmo (53) var tilbake på TV-skjermen denne fredagen med sitt populære talkshow «Lindmo», som nå er på sin tolvte sesong.

53-åringen har vært å se på NRK i beste sendetid i en årrekke, og det er ingen tvil om at hun har gjort stor suksess siden hun startet. Hun lider i alle fall ingen nød når det kommer til det økonomiske.

I 2021 tjente programlederen 816 624 kroner og hadde en formue på 4 654 392 kroner. I et lengre intervju med Hjemmet forteller imidlertid Lindmo at penger ikke er så viktig for henne som kanskje mange tror.

VANSKELIG: Petter Stordalen forteller om den vanskelige økonomiske situasjonen selskapene hans er i på besøk hos Anne Lindmo. Video: NRK Vis mer

Overfor ukebladet forteller Lindmo at hun aldri har hatt noen ambisjon om å bli rik, og legger ikke skjul på at hun synes det er «fjernt» å ha det som motivasjon.

Selv er NRK-profilen født i Sveits, som i det siste har blitt mye omtalt i media, etter at flere norske rikinger har flyttet dit på grunn av skattefordelene. Landet rangeres nemlig som nummer fem på organisasjonen Tax Justice Networks liste over verdens største skatteparadis.

HAGEFEST: Anne Lindmo på Aschehougs hagefest i august. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
HAGEFEST: Anne Lindmo på Aschehougs hagefest i august. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer

Lindmo er klar i sin tale om hva hun tenker om det.

- Altså, jeg synes noen ganger veldig, veldig synd på mennesker som helt åpenbart er så innbitt opptatt av å være styrtrike. Som føler seg krenket og forurettet - ha-ha-ha! - og er så fortørnet - he-he! - over den forferdelige uretten som er gjort dem, sier hun til Hjemmet.

Hun fortsetter:

- Da tenker jeg: Herregud! Mesteparten av de pengene de har tjent, har jo liksom piplet inn i pengebingen deres av seg selv. De siste par milliardene har vel egentlig ramlet inn fordi de hadde noen fra før. Det er noe veldig, veldig sørgelig ved styrtrike folk som klager på hvordan de blir behandlet.

KLEDD SOM EN TAPER: Else Kåss Furuseth håpet at Anne Lindmo skulle stikke av med prisen for beste kvinnelige programleder under Gullruten. Video: Sveinung Ystad / Dagbladet Vis mer

Videre i intervjuet forteller 53-åringen at hun er klar over at noen kanskje tror at hun er opptatt av penger, ettersom hun stadig er i forhandlinger som frilanser.

Men er det noe hun virkelig brenner for, så er det at lønn skal være rettferdig mellom kvinner og menn.

- Jeg har vært veldig opptatt at jeg, som kvinne, skal ha like mye betalt som menn i bransjen som gjør samme type jobb som meg. Det har vært en motor for meg. Og da kan noen ha tenkt at jeg har vært grådig.

LES OGSÅ: - Hårsbredd unna å bli lynsja

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer