KONSERTKLARE: Mark Read, Ben Adams og Christian Ingebritsen i a1 kunngjorde under fredagens pressekonferanse at de klare for reunion-konserter på Christiania Teater i Oslo i desember, ti år etter at deres første plate ble utgitt.  Foto: Anders Myhren / Seher.no
KONSERTKLARE: Mark Read, Ben Adams og Christian Ingebritsen i a1 kunngjorde under fredagens pressekonferanse at de klare for reunion-konserter på Christiania Teater i Oslo i desember, ti år etter at deres første plate ble utgitt. Foto: Anders Myhren / Seher.noVis mer

Noe mangler på dette bildet

a1 gjør comeback, men ikke alt er som før...

SEHER.NO: Fredag formiddag kunngjorde den tidligere supergruppa a1 at de vil gjøre comeback med konsertene "Celebrating" på Christiania Teater i Oslo i desember. Comeback-konsertene er et spontant påfunn etter boybandets opptreden på "Allsang på Grensen" i forrige uke.

- Vi fikk en sånn enorm tilbakemelding etter programmet, og vi tenkte "hva skal vi gjøre med dette her". Vi har snakket litt om tanken ettersom det er ti år siden vi slapp den første plata i år, og fant ut at vi har lyst til å gjøre konserter. Det blir noen eklusive konserter rundt jul og så får vi se hva som skjer, sier Christian Ingebrigtsen til Seher.no.

a1 var et av de største pop-fenomenene i både Asia og Europa i perioden 1999 til 2002. Singlene "Take on Me" og "Same Old Brand New You" nådde førsteplass både i Norge og Storbritannia, og bandet vant den gjeve prisen for British breakthrough act under BRIT awards i 2001. Nå, nærmere syv år etter oppløsningen er de klare for å smelte ungpikehjerter igjen. Men det blir uten fjerdemann Paul Marazzi.

- Vi har liksom ikke tenkt på å prate ordentlig med ham om dét ennå. Han forlot jo gruppen, han ville ikke være med mer i a1, så det var egentlig ikke naturlig å ha ham med i planleggingen av dette, sier Christian til Seher.no.

Paul Marazzi forlot a1 i oktober 2002. Kort tid senere ble gruppa oppløst. Når de gjør gjør comeback uten Paul velger a1 å ikke gjøre som 90-tallsikonene Spice Girls, som valgte å ta eks-medlem Geri Halliwell inn i varmen igjen under deres comeback turné i 2007.

Bandet er langt fra alene om å gjøre comeback. De siste årene har også Boyzone, Aqua, East 17, Backstreet Boys og Take That inntatt scenen sammen etter flere års pause. Sistnevnte har turnert for fullsatte hus i Storbritannia og er nærmest tilbake til suksessen de opplevde under glansdagene på 90-tallet. a1 har foreløpig ingen ambisjoner om å bli like populære.

- Vi tar bare en dag av gangen og ser hva som skjer. Vi har ikke noen tanke om at a1 skal være tilbake sånn vi var, sier Christian, som likevel håper at den gamle fansen vil støtte opp om Oslo-konsertene.

- Sist gang vi gjorde konsert på Hallingmarken kom det folk fra Hiroshima, så man vet jo aldri. Det er sikkert noen fra andre land som har lyst til å se oss igjen også. Selv da jeg gjorde "Les Miserables" her kom det fans fra England, Danmark og nedover i Europa og så det på norsk. Det syntes jeg var ganske kult, sier Christian til Seher.no.

Konsertene gjøres sammen med Gospelkoret HIM på Christiania Teater i Oslo i perioden 9-12. desmber 2009.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: - Vi får se hva det blir til

Se video med comeback-klare a1 her:


[obj:media:7934]