Noe mangler på dette bildet

Spekulasjonene har vært enorme...

PÅ YLVINGEN: På promobildet fra sesong 3 av "Himmelblå" mangler Kim. - De menneskene som er med på bildet vil være med hele sesongen, opplyser produsenten for serien. Foto: NRK
PÅ YLVINGEN: På promobildet fra sesong 3 av "Himmelblå" mangler Kim. - De menneskene som er med på bildet vil være med hele sesongen, opplyser produsenten for serien. Foto: NRK Vis mer
SEHER.NO: Spekulasjonene har vært mange rundt hva som egentlig skjedde med den populære rollefiguren Kim i NRK-serien ''Himmelblå.'' Og på promobildet NRK har sendt ut for neste sesong av serien er Kim, spilt av Edward Schultheiss, ikke å finne.

- De menneskene som er med på bildet vil være med hele sesongen, og om Kim dukker opp enten det er tilbake i tid eller i live vil etter hvert avsløres, sier produsent Vegard Stenberg Eriksen til Seher.no.

Siden Edward Schultheiss, som spiller rollen som Kim, la ut på åpent hav i den første serien, har ingen visst hva som egentlig skjedde der ute på havet. Nå kommer svaret.

- Forsvinningen hans har skapt helt enorme forventinger og spekulasjoner. Alle lurer på hva som skjedde med Kim, og vi i NRK har mottatt både e-poster og telefoner fra ihuga fans som vil vite svaret, sier Stenberg Eriksen.

Himmelblå er den mest sette dramaserien i norsk TV-historie noensinne, med over 1,4 millioner seere.

Seriens motor
Stenberg Eriksen vil ikke røpe noe om Kim, men sier at Kim-tematikken blir behørig berørt i den neste sesongen. Selv om det er gått en viss tid, vil serien starte der den slapp. Det endelige svaret på Kims skjebne får vi derimot ikke svaret på før i aller siste episode.

- Kims forsvinning har virket etter intensjonene og vært en slags motor gjennom hele den siste sesongen, sier Stenberg Eriksen.

Men han sier at Marit, spilt av Line Verdal, fremdeles vil være hovedperson.

- De to første sesongene handlet om Marits reise til Ylvingen, nå får vi se hvordan Marit lander både i forhold til personene rundt seg og i forhold til seg selv, sier han.

Strengt hemmelighold
I september i fjor avsluttet NRK innspillingen av "Himmelblå"s siste sesong.

I månedene etter har klipperne jobbet med de åtte nye episodene i et redigeringsrom med tildekkede vinduer. Selv ikke NRK-kolleger har fått lov til å smugtitte på de hemmelige scenene.

- Siste sesong kommer til å innfri alt hva seerne forventer av en familieserie fra NRK Drama. Humor, spenning, konflikter, absurde situasjoner, underholdning, tristhet, lengsel, varme, sterke følelser og masse herlige mennesker i storslått natur. Sesongen er blitt et eventyr, og jeg er utrolig fornøyd, sier dramasjef Hans Rossiné i en pressemelding.

Han mener serien har fått en verdig avslutning.

- Jeg tror de fleste vil skjønne hvorfor denne sesongen blir den aller siste. Dette eventyret fra Nord-Norge får nå en helt naturlig avrunding, sier Rossiné.

Tredje sesong av "Himmelblå" begynner 7.mars på NRK 1.

Vi belønner gode kjendistips! Tips oss på seher@seher.no, ring vårtipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPStil 1901!

LES OGSÅ: Nå har de kjøpt kjærlighetsrede