«Sommerhytta»-Kjartan Haugen (47) og Knut Pelerud (54):

- Noe jeg egentlig ikke hadde lyst til å dele

«Sommerhytta»-vinnerne er blitt forfattere.

Knut Pelerud og Kjartan Haugen forteller hvordan de fikk barn som homofilt par i ny bok. Foto: Naina Helén Jåma / NTB
Knut Pelerud og Kjartan Haugen forteller hvordan de fikk barn som homofilt par i ny bok. Foto: Naina Helén Jåma / NTB Vis mer
Publisert

Etter at paret sto igjen som vinnere av TV2-programmet «Sommerhytta» har Kjartan Haugen (47) og Knut Pelerud (54) delt mye av hverdagen sin på blant annet Instagram.

Nå er paret også aktuelle med boken «To pappaer», og i boken forteller de åpent om sine erfaringer om prosessen rundt å få barn ved hjelp av surrogati. I boken blir man også bedre kjent med Haugen og Pelerud.

Lang prosess

Ekteparet bestemte seg for å prøve å få barn ved hjelp av surrogati allerede i 2016, og i 2019 ble de foreldre til lille Olivia Quinn.

Surrogati er fortsatt forbudt i Norge, men det er lov å benytte seg av surrogatmødre i utlandet. Surrogatmoren til datteren deres Olivia er fra USA.

BARN«Sommerhytta»-paret Lina og Eldan planlegger å få barn i nærmeste fremtid. Video: Steffen Pettersen/TV 2 Vis mer

Til TV 2s «God kveld Norge» forteller ekteparet at de var gjennom en lang prosess før de fant surrogaten som bar frem datteren deres.

Surrogatmoren Megan har fått viet et helt kapittel i boken til seg. Der forteller hun om diskusjoner hun hadde med ektemannen i forkant, og om å skulle bære frem noen andres barn.

- Det var noe hun inderlig ønsket å gjøre, og hjelpe noen til å bli foreldre. Det var hennes ønske, men kanskje ikke mannens ønske. Det var en sak de måtte bli enige om. Det var mye der vi leste for første gang som også var veldig fint og interessant for oss å lese, sier Pelerud til TV2.

«SOMMERHYTTA»: Øyunn Krogh og Levi Try vant «Sommerhytta», men ikke uten å støte på problemer på veien. Video: TV 2 Vis mer

Ekteparet forteller videre at de hadde bestemt seg for å være helt åpne og ærlige i boken. Likevel var det noen ting de syntes var utfordrende å dele.

- Det var jo ting som vi, spesielt jeg, vurderte å ikke dele. Da jeg var liten så døde søsteren min, noe som har påvirket meg og familien i alle år. Det var noe jeg egentlig ikke hadde lyst til å dele, fordi det er så veldig nært og stort, men som jeg forsto var viktig å dele, fordi det beskriver hvem jeg er i dag, forteller Pelerud.

Ekteparet forteller at de gjør avveininger om hvor mye datteren skal eksponeres i mediene, men at de håper og tror at hun kommer til å sette pris på boken etter hvert som hun vokser til.

Se og Hør har vært i kontakt med Kjartan Haugen og Knut Pelerud. De har ingen ytterligere kommentarer til saken.

HELT SLÅTT UT: Lina må dra fra «Sommerhytta» på grunn av dette. Video: Steffen Pettersen/TV 2 Vis mer

God kontakt med surrogaten

Haugen og Pelerud har i et tidligere intervju med Se og Hør uttalt at de har god kontakt med surrogaten.

- Vi har daglig kontakt faktisk. Vi sender bilder og videosnutter av Olivia til henne, og så sender hun av sin familie tilbake. Hun er en veldig viktig del av både vårt og Olivias liv, fortalte de.

Surrogati er både en omfattende og kostbar prosess, og paret valgte å selge leiligheten sin til fordel for noe billigere, for å finansiere det hele.

- KAN IRRITERE MEG: Det er ikke alltid bare god stemning mellom ekteparet Sara og Ibrahim, kjent fra «Sommerhytta». Video: TV 2 Vis mer

Men alt var verdt det da Olivia kom til verden i 2019.

- Det kan ikke beskrives engang. Pappalivet er helt fantastisk!

LES OGSÅ: Avslører «Sommerhytta»-løgn

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer