«Sommerhytta»-Kjartan Haugen (47) og Knut Pelerud (54):

- Noe jeg egentlig ikke hadde lyst til å dele

«Sommerhytta»-vinnerne er blitt forfattere.

Knut Pelerud og Kjartan Haugen forteller hvordan de fikk barn som homofilt par i ny bok. Foto: Naina Helén Jåma / NTB
Knut Pelerud og Kjartan Haugen forteller hvordan de fikk barn som homofilt par i ny bok. Foto: Naina Helén Jåma / NTB Vis mer
Publisert

Etter at paret sto igjen som vinnere av TV2-programmet «Sommerhytta» har Kjartan Haugen (47) og Knut Pelerud (54) delt mye av hverdagen sin på blant annet Instagram.

Nå er paret også aktuelle med boken «To pappaer», og i boken forteller de åpent om sine erfaringer om prosessen rundt å få barn ved hjelp av surrogati. I boken blir man også bedre kjent med Haugen og Pelerud.

Lang prosess

Ekteparet bestemte seg for å prøve å få barn ved hjelp av surrogati allerede i 2016, og i 2019 ble de foreldre til lille Olivia Quinn.

Surrogati er fortsatt forbudt i Norge, men det er lov å benytte seg av surrogatmødre i utlandet. Surrogatmoren til datteren deres Olivia er fra USA.

Til TV 2s «God kveld Norge» forteller ekteparet at de var gjennom en lang prosess før de fant surrogaten som bar frem datteren deres.

Surrogatmoren Megan har fått viet et helt kapittel i boken til seg. Der forteller hun om diskusjoner hun hadde med ektemannen i forkant, og om å skulle bære frem noen andres barn.

- Det var noe hun inderlig ønsket å gjøre, og hjelpe noen til å bli foreldre. Det var hennes ønske, men kanskje ikke mannens ønske. Det var en sak de måtte bli enige om. Det var mye der vi leste for første gang som også var veldig fint og interessant for oss å lese, sier Pelerud til TV2.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer