Elisabeth Andreassen:

- Noe av det verste jeg har gjort

Elisabeth «Bettan» Andreassen minnes hvordan det var å fortelle døtrene at faren deres var gått bort.

VALGTE ÅPENHET: Elisabeth «Bettan» Andreassen har valgt å fortelle åpent om sorgen etter ektemannen Tors brå død. Her er de to sammen med døtrene Nora og Anna i 2015. Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør
VALGTE ÅPENHET: Elisabeth «Bettan» Andreassen har valgt å fortelle åpent om sorgen etter ektemannen Tors brå død. Her er de to sammen med døtrene Nora og Anna i 2015. Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter 22 års ekteskap døde artist Elisabeth «Bettan» Andreassens (62) ektemann brått sommeren 2016, bare 64 år gammel, da de var sammen på hytta på Brønnøya utenfor Oslo.

I podkast-serien «Sorgens kapittel» åpner den folkekjære artisten opp om ektemannens dødsfall, og hvordan det har påvirket både henne selv og døtrene Nora (24) og Anna (26).

Hun uttrykker at hun er takknemlig for de til sammen 27 årene hun fikk sammen med ham, og at hun i begynnelsen av sorgprosessen tok spesielt vare på de to døtrene som hadde mistet faren sin.

Bettan følte at hun måtte være ekstra sterk for døtrenes skyld.

- Sorgen var fæl i starten. Også fordi at jeg så at jentene mine hadde det vondt, og derfor ble det ekstra vondt for meg også. Jeg følte at min oppgave den første tiden, var å ta vare på oss tre. Jeg måtte finne et rom et eller annet sted i sjelen, der vi tre kunne hente litt krefter, sier Bettan ærlig i podkasten, og fortsetter:

- Jeg følte at jeg måtte reise meg opp, at jeg måtte være et forbilde, at jeg måtte være mor.

Vondt å fortelle døtrene at faren var død

Hun ville være den som ledet an og som løftet opp døtrene fra sorgen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer