- Noe av det beste han har gjort

Ny Jan Werner-plate med ukjent materiale lanseres til jul.

DØDE BRÅTT: Jan Werner Danielsen døde brått av hjertesvikt, kun 30 år gammel, september 2006. Til jul kommer en ny plate med ukjent materiale fra den populære artisten.  Foto: SCANPIX
DØDE BRÅTT: Jan Werner Danielsen døde brått av hjertesvikt, kun 30 år gammel, september 2006. Til jul kommer en ny plate med ukjent materiale fra den populære artisten. Foto: SCANPIX Vis mer
SEHER.NO:  Det er snart fire år siden den norske artiststjernen Jan Werner Danielsen gikk bort, kun 30 år gammel.

Den populære sangeren, som var en av landets bestselgende artister på siste halvdel av 90-tallet og begynnelsen av 2000-tallet, etterlot seg da store mengder uutgitt materiale.

Til jul samles det beste av dette på en splitter ny CD-utgivelse, med velsignelse fra Jan Werners foreldre, skriver VG.

Opprinnelig ønsket plateselskapet Universal Music, som sitter på rettighetene til Danielsens materiale, å gi ut en «best of»-plate allerede i 2008, men foreldrene til artisten ønsket å vente slik at de kunne gjennomgå alt stoffet hans.

- Vi begynte å lete gjennom pappeskene fra leiligheten hans, og han hadde vel et sted mellom 4000 og 5000 CD-er med all slags musikk. Problemet er at mange av disse ikke var merket, så vi vet ennå ikke helt om vi har funnet alt, sier Jan Werners mor, Helle Danielsen, til VG.

Mye av det som ble funnet holdt imidlertid svært høy kvalitet og egnet seg for utgivelse. Blant annet finnes en versjon av Montserrat Caballé og Freddie Mercurys OL-sang fra 1992 - «Barcelona».

- Det er kanskje noe av det aller beste han har gjort. Jeg kaller det for sangtekniske D-momenter. Mye av det er så bra at vi føler oss sikre på at dette er noe han ville ha utgitt selv - hvis ikke, ville heller ikke vi ha gjort det, sier Jan Werners far, Thor-Egil Danielsen.

Platen blir dobbel, der den ene er en ren «best of», mens den andre består av mellom femten og tyve sanger som hittil ikke er blitt offentliggjort.

- Det føltes som å gå inn i hans verden på en litt spesiell måte, men jeg håper at denne platen virkelig kan stadfeste hans varemerke, sier Thor-Egil Danielsen.

Bli fan av Seher.no på Facebook her!

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.


LES OGSÅ: - Utenkelig å ha kirkekonsert uten ham