Vår Staude:

- Nitrist og ekkelt

Kommer med advarsel.

SVINDELMISBRUKT: Vår Staude er brukt i en falsk Nettavisen-artikkel. Foto: Øyvind Ganesh Eknes/TV 2
SVINDELMISBRUKT: Vår Staude er brukt i en falsk Nettavisen-artikkel. Foto: Øyvind Ganesh Eknes/TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I det siste har flere kjente fjes opplevd at et bilde av dem og falske sitater dukker opp i falske reklamer eller uekte nyhetsartikler.

Nå er også «God morgen Norge»-programleder Vår Staude (57) blitt utsatt for dette, og ser seg nødt til å komme med en advarsel.

Prinsesse Märtha Louise og Jan Thomas møttes på «God morgen Norge» og hadde et absurd øyeblikk. Video: Jenny Emilie Aas/Nora Skavhaug. Vis mer

- Lurer folk med gull og grønne skoger

Menneskene bak svindelforsøket har kopiert Nettavisens utseende og skrevet et falskt intervju med TV 2-profilen.

Det meldte Nettavisen etter å ha mottatt flere tips om at en svindelartikkel sirkulerer i sosiale medier.

Ved første øyekast ser det ut som en vanlig nyhetsartikkel, men dersom du ser nøye på nettadressen i adressefeltet kan du skille svindelsaken fra en ekte Nettavisen-artikkel.

Se og Hør har forsøkt å komme i kontakt med Staude, foreløpig uten hell.

Overfor avisen forteller Staude at det ikke er første gang hun blir svindelmisbrukt.

LATTERLIGGJORT: Kim Kardashian ble ertet på sosiale medier etter sin deltakelse i en reklamefilm. Video: Youtube/Beyond Meat Vis mer

- Det dukker stadig opp ulike typer svindelgreier med meg i. Jeg har sett alt fra bitcoin til slanking.

Hun forteller at det har vært mye det siste året, og programlederen håper folk forstår at dette er falske artikler.

- Det er nitrist og ekkelt at det sitter svindlere der ute og klipper og limer, bruker bilder av meg fra «God Morgen Norge» og lurer folk med gull og grønne skoger ved hjelp av mitt navn.

Henlagt

Ifølge avisen har TV 2 anmeldt saken, men den ble henlagt samme dag.

Til Nettavisen forteller avisens redaktør Charlotte Sundberg at det hele er uheldig at troverdige nyhetsmedier og profiler misbrukes i denne type svindel. Hun oppfordrer samtidig folk til å være kritiske.

- Et tips kan være å sjekke hva som er nettadressen til nettstedet. Hvis det ikke er nettavisen.no, så er det svært sannsynlig at det ikke er vi som står bak innholdet.

Dette hadde Harlem Alexander å si etter «Skal vi danse». Reporter: Nora Skavhaug. Video: «Skal vi danse»/TV 2 Vis mer

Staude er derimot ikke alene om å bli brukt i denne typen svindel. Nylig så komiker og programleder Else Kåss Furuseth (43) seg nødt til å advare mot det stadig voksende antallet med svindelsaker.

På Instagram delte Kåss Furuseth en advarsel til følgerne sine:

«Som nevnt tidligere florerer det veldig mange falske 'slankereklamer' som bruker mitt navn og bilder av meg. Takk for alle som varsler om dette, da disse er svindel».

«Jeg prøver å stoppe det, for dessverre blir mange lurt og taper penger (som er veldig trist, men det er ikke så rart da det er såpass massivt trøkk) - men ikke la dere lure - det eneste som ikke er fake med disse reklamene er dobbelthaken!», fortsatte komikeren.

Under en direktesending på pakistansk TV gikk det ei kule varmt mellom to av gjestene i et debattprogram. VIdeo: Kameraone. Reporter: Christina H. Korneliussen Vis mer

LES OGSÅ: Ble avslørt rett før innspilling

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer