TV-FJES: Christian Borch ble ansatt i NRK i 1978 og jobbet i mer enn 20 år som utenriksreporter og kommentator før han ble nyhetsanker.  Foto: Tor Lindseth/Se og Hør
TV-FJES: Christian Borch ble ansatt i NRK i 1978 og jobbet i mer enn 20 år som utenriksreporter og kommentator før han ble nyhetsanker. Foto: Tor Lindseth/Se og HørVis mer

Nissebesøket endte i tårer

Christian Borchs juleoverraskelse gikk ikke som planlagt.

SEOGHØR.NO: NRK-profilen Christian Borch (71) har hatt en suksessrik karriere i statskanalen, og reist til mange av verdens land som reporter.

I fjor gikk han av med pensjon etter 36 år i statskanalen, men han er likevel en travel mann før jul.

Dagsrevyens tidligere nyhetsanker skriver nemlig bok, farter rundt og holder foredrag.

Men snart skal han endelig slappe av og nyte høytiden med familien hos sin eldste datter Janken (43).

I SALG NÅ: Les hele intervjuet med Christian Borch i fredagens Se og Hør.
I SALG NÅ: Les hele intervjuet med Christian Borch i fredagens Se og Hør. Vis mer

– Sammen med mann og barn samler hun familien, og fører videre sin mors vakre tradisjoner, sier Christian, som mistet sin første kone i kreft da han bare var 41 år gammel, til Se og Hør.

Familien spiser ribbe i julen, og det er Christian som står for tilberdelsene sånn at alt blir helt riktig. Kjøttet må nemlig være magert og sporen sprø og gylden.

Fant ikke datteren

NRK­-veteranen har så mange gode juleminner, at det er vanskelig å plukke ut det beste. Men det verste juleminnet husker han godt.

– Jeg hadde latt meg overtale til å være julenisse, og tok på meg oppgaven med stor innlevelse. Fullt kostyme og forvridd stemme. Da nissen hadde gjort jobben og jeg selv var tilbake, var vår minste datter Ina, som da var to år, søkk vekk, forteller han til bladet.

Dermed satte hele familien i gang en leteaksjon.

– Hun satt bak do på badet og hikstet og gråt. Nissen hadde skremt vettet av henne! Det var definitivt siste gang jeg var julenisse.

Her er Christian Borch sammen med sin tidligere NRK-kollega Carina Olset under Se og Hørs Kjendisgalla i november. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
Her er Christian Borch sammen med sin tidligere NRK-kollega Carina Olset under Se og Hørs Kjendisgalla i november. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer

LES OGSÅ: - Da hun døde opplevde jeg en enorm lettelse